Oceanvoltin uusi HPSP 25 on nimellisteholtaan 25 kilowattia, mutta sitä voidaan ajaa kolmenkymmenen kilowatin teholla korkeintaan 15 minuuttia. Valmistajan mukaan HPSP 25 vastaa 75-hevosvoiman dieselkonetta sähkömoottorin korkeamman väännön ansiosta. HPSP 25:n potkurin lavat säätyvät 360 astetta antaen parhaan tehon sekä konetta käytettäessä että generaattori moodissa.

HPSP 25:ssä on Oceanvoltin omat potkurit, jotka toimivat valmistajan mukaan paremmin kuin tavalliset taittuvalapaiset potkurit generoidessaan sähköä. Moottorikäytössä ne antavat valmistajan mukaan jopa 5 000 newtonin työnnön. Moottorit voidaan asentaa joko etu- tai takaperin. Moottori toimii 48 voltin jännitteellä, joka on muodostunut sähkömoottorien standardiksi. Oceanvoltin uutuudessa varsinainen moottori on sijoitettu kuivaan moottoritilaan ja voima välitetään potkureille pystyakselia pitkin.

HPSP 25 generoi jopa 3 kilowattia 8 solmun nopeudella. Vain 6 solmussa se lataa akkuja yhden kilowatin teholla. Koneen omapaino ilman akustoa on 190 kiloa ja nestejäähdytteinen kone soveltuu jopa 70-jalkaisiin aluksiin. Moottorin toimitukset alkavat ensi vuoden alussa ja yksi ensimmäisistä moottorin käyttäjistä tulee olemaan tanskalainen X-Yachtsin, joka asentaa sen uuteen XC 47 -malliin, joka lasketaan vesille ensi vuonna. Tällä haavaa moottorin hinnasta ei ole vielä tietoa.

www.oceanvolt.com