Tulipalon syttyessä lämpötila kohoaa nopeasti, mikä aiheuttaa esimerkiksi moottoritilaan asennetun BlazeCut-järjestelmän letkun paineen kasvamisen noin 20 barilla. Kun liekkien lämpötila nousee yli +120°C, letkun pinta alkaa sulamaan ja sisällä oleva sammutuskaasu pääsee purkautumaan.

BlazeCut-letku sulaa aina siitä kohtaa, missä lämpötila on suurin, ja reiästä korkealla paineella purkautuva kaasu syrjäyttää hapen sammuttaen palon välittömästi. Sammutuskaasu itsessään ei jätä jäämiä ja on valmistajan mukaan turvallinen sekä ihmisille että ympäristölle.

BlazeCut T-sarjan sammutusjärjestelmä sopii asennettavaksi monenlaisiin kohteisiin, kuten veneiden moottori- ja sähkötiloihin. Sammutusjärjestelmä toimii täysin itsenäisesti, eikä vaadi mitään erillisiä valvontalaitteita. Järjestelmä on myös helppo ja nopea asentaa. Sammutusletku asennetaan suljettuun tilaan, vaara-alueen ympärille. Sopiva järjestelmä valitaan suojattavan tilan koon mukaan. Sammutusletkuja on saatavilla 1–6 metrin pituisina.

www.blazecut.com

www.kaha.fi