Uuden Otam 90 GTS:n jäykkyyttä ja painoa on tarkkailtu koko prosessin ajan, suunnittelusta rakentamiseen. Sen runko on valmistettu kokonaan Aramatista, monikerroksisesta komposiittikankaasta, jossa yhdistyvät lasikuitu ja kevlar optimaalisen jäykkyyden saavuttamiseksi. Hardtoppi, tenderitallin luukku ja kannen yksityiskohdat ovat puolestaan hiilikuitua painon minimoimiseksi.

Nyt rakennettava ykkösrunko on puoliavoin GTS-versio, johon mahtuu suurempi joukko vieraita päiväretkille. Kannen alla on kolme hyttiä – omistajan sviitti, VIP-hytti ja vierashytti – sekä oleskelu- ja toimistotila. Myöhemmin nähdään myös pidemmille matkoille sopivampi HT-versio.

Valinnanvaraa

Räätälöintivaihtoehtoihin kuuluvat avattava kova tai pehmeä katto, täys- tai puolikorkeat sivuikkunat, sekä yksi tai kaksi ikkunaa keskilaivassa sijaitsevassa omistajan sviitissä. Lisäksi ohjaamoon voi valita sivukansille avautuvat liukuovet, jotka helpottavat satamamanöövereissä.

– Tämä projekti herättää paljon kiinnostusta sen suorituskyvyn sekä räätälöidyn lähestymistapamme tarjoaman joustavuuden ansiosta. Kiinnostusta lisää se, että jahti kuuluu alle 24-metrisiä aluksia koskevien yksinkertaisempien säännösten piiriin, sanoo Otamin myynti- ja viestintäpäällikkö Matteo Belardinelli.

Belardinelli viittaa useimmissa maissa oleviin säännöksiin, joissa alle 24-metristen yksityisten huvialusten ajamiseen ei tarvita ammattipätevyyttä. Paperilla 90 GTS on vesilinjaan katsottuna karvan alle 24 metriä (78 jalkaa), mutta kun yhtälöön lasketaan mukaan uimataso ja keulan ylitys, veneen mitta kasvaa 27,75 metriin.

Ensimmäisen Otam 90 GTS:n toimitus tapahtuu aikataulun mukaan ensi vuoden Välimeren kauden kynnyksellä, jonka jälkeen vene saa maailman ensi-iltansa Cannesin venemessuilla.

www.otam.it