Vuonna 1998 perustettu englantilainen Pearl Yachts ei ole Suomessa yhtä hyvin tunnettu kuin samasta asiakaskunnasta painivat Sunseeker, Fairlane ja Princess. Veistämö paljasti syyskuussa Cannesin venenäyttelyssä uuden 72-jalkaisen jahdin piirustukset. Uutuus täydentää veistämön mallistoa, joka nykyisellään koostuu 62-, 80- ja 95-jalkaisista aluksista.  

Huomionarvoista 72:sen suunnittelussa on, että jahdissa on kaksi niin sanottua omistajan sviittiä. Keulan isoon sviittiin on oikeiden megajahtien tyyliin oma sisäänkäyntinsä. Toinen sviitti sijaitsee keskilaivassa. Mikään pieni komero ei tämäkään ole, onhan se koko rungon levyinen. Vieraille on neljä kahden hengen hyttiä ja aluksen miehistölle luonnollisesti omat kortteerinsa. Myös vesilelut kulkevat mukana. Rungon kyljen talliin sopii kymmenenmetrinen tenderi ja vesijetti.  

Uuden 72:sen taustalla ovat veistämön aiemmista luomuksista tutut Bill Dixon ja Kelly Hoppen. Dixon on piirtänyt alukselle sen ulkoisen olemuksen ja Hoppen vastaa sisustuksesta. Etäisesti koripallokengän näköistä silitysrautaa muistuttavan 22-metrisen jahdin kauneus on katsojan silmässä. Todettakoon kuitenkin, että lainatessaan linjoja vuonna 2020 ensiesittellyltä pikkusiskoltaan 62:lta, Dixon on tavoitellut samaa urheilullista lookia. Myös 62:nen on Dixonin ja Hoppenin yhteistyön hedelmä.

Aidoksi Pearl Yachtiksi 72:sen tunnistaa “kahvastaan”, eli massiivisesta biminikatostaan. Hoppenin piirtämän sisustuksen teemana on nautinto (indulgence), ja inspiraation työhönsä hän on ammentanut newyorkilaisesta urbaanista asumisesta. Rungon suurten ikkunoiden ansiosta tilavissa hyteissä on päiväsaikaan tarjolla runsaasti luonnonvaloa. Myös salongissa on yllin kyllin ilmavuutta.

Pearl 72 on 22 metriä pitkä ja hieman alle kuusi metriä leveä. Koko komeutta liikuttaa joko aloitustason kahdet 1400 hevosvoimaiset MAN:it tai vaihtoehtoisesti kahdet 1600 hevosvoimaa tuottavat MTU:t. Isommilla koneilla alus saavuttaa 32:n solmun huippunopeuden ja reippaan 25:n solmun matkavauhdin. Matkavauhtia kruisatessa löpötankkiin mahtuvalla reilulla 4 000 litralla ajelee noin 250 meripeninkulmaa, eli esimerkiksi heittämällä Helsingistä Tukholmaan pysähtymättä bensiksellä.

www.pearlyachts.com