V60 kuuluu siis niihin uutuuksiin, joiden julkinen ensiesiintyminen yleisölle tapahtuu Uivassa. Samalla liki 20-metrinen ja yli 1,5 miljoonan euron hintainen V60 on myös Uivan suurin ja kallein moottorivene.

V60 jakaa saman rungon ja pitkälti myös saman tilaratkaisun kuin vuotta aiemmin esitelty S60. Merkittävin ero on S60:n yläohjaamo, jonka sijaan V60:ssä on lasikatto ja kookas kattoluukku.

Pääkannen tilaratkaisu vaikuttaa toimivan jouheasti. Pentteri on luontevalla paikalla kansisalongin ja avotilansohvaryhmän välissä, joten tarjoilu sujuu molempiin. Kansisalongin ja avotilan välinen lasiseinä avautuu myös pentterin kohdalta, joten sisä- ja ulkotilat sulautuvat varsin saumattomasti yhteen. Komentosillalla on Princessin tapaan kaksi erillistä, nahkaverhoiltua mukavuusistuinta.

Takakannen ulkotilaa täydentää keulakannen laaja oleskelukokonaisuus, johon kuuluu kookas sohva ja vielä suurempi aurinkotaso. Kannen alta löytyy kolmen makuukajuutan ja kahden toiletin järjestely. Omistajan sviitti on keskiveneessä ja varustettu luonnollisesti yksityisellä toiletilla.

Konehuoneesta löytyy kaksi MANin 1 200-hevosvoimaista V8:a, joiden jatkeena on perinteinseen tapaan suorat akselit. Ne takaavat liki 30 tonnin veneelle yli 35 solmun huippunopeuden.

www.princessyachts.com

www.princess.fi