Princessin uutuustahti on sellainen ettei kärryillä meinaa pysyä. Kaiken lisäksi uutuuksia on eri vaiheissa. Esimerkiksi syksyn Uivissa venenäyttelyissä (Cannes, Southampton) lanseerattavista R35-, V60- ja F70-malleista tiedetään jo paljon ja pian ne on nähty myös livenä.

Mutta Princess on julkistanut myös vuoden 2019 aikana julkistettavat uutuutensa, tosin vain nimeämällä ne: F45, V55, V78, Y85 ja X95. Lanseeraus ajankohdiksi voidaan veikata tammikuuta (Düsseldorfin venemessut) ja syyskuuta (Cannesin ja Southamptonin venemessut).

Ensimmäiseen ajankohtaa osunee ainakin Y85, josta Princess on julkaissut ensimmäisen lehdistötiedotteen ja muutaman tietokonekuvan. Niihin piirtyy tyylikäs moottorijahti, joka on syntynyt Princess Design Studion, Olesinskin ja Pininfarinan yhteistyössä. Sen sanotaan olevan suunniteltu omistajalle, joka haluaa matkustaa ylellisesti, nopeasti ja ennen kaikkea tyylikkäästi.

Kahdella 1 900-hevosvoimaisella MANin 12-sylinterisellä moottorilla varustettuna Y85:lle lupaillaan 33 solmun huippunopeutta. Taloudellisuuden kerrotaan parantuneen 13 prosentilla, mutta lukemista ei hiiskuta mitään. Se ei ole ihme, sillä kulutus on silti enemmän kuin järjellä voi perustella.

Tilat on jaettu flybridge mukaan lukien kolmeen kanteen. Majoituskannelta löytyy neljä makuukajuuttaa. Kaikki ovat sviittejä, eli varustettu omalla toiletilla. Suurin lukaali on varattu omistajan käyttöön ja sijoitettu keskiveneeseen. Ehkä pieni yllätys on, että omistajankajuuttaan kuljetaan samaa rappukäytävää kuin vieraskajuuttoihin. Perässä oleviin miehistötiloihin on sentään oma, huomaamaton kulkutie.

Pääkannella keskitytään oleskeluun, sekä ulko- ja sisätiloissa. Jälkimmäisiin kuuluu esimerkiksi baari/aamiaistiski, pyöreä ruokapöytä sekä häpeilemättömästi ylellisyyteen pyrkivä salonki. Peräkannella on kookas sohvaryhmä ja keulakannella vapaamuotoisempaa loikoilu- ja seurustelutilaa.
Yläkansi on viritetty sekä matkustamiseen, ulkoilmaruokailuun ja auringonpalvontaan.

Pituutta Y85:lla on 26,2 metriä ja leveyttä 6,3 metriä. Ihan jokaiseen Suomenlahden satamaan ei pääse, sillä syväys on 1,8 metriä ja painoakin on kertynyt 66,5 tonnia. Hintaa voi kysellä Suomen maahantuojalta.

www.princessyachts.com

www.princess.fi