Raymarinen uudet avoantennilla varustetut Cyclone-pulssikompressiotutkat esiteltiin Amerikan mailla Fort Lauderdalen kansainvälisen venemessujen alla. Uutuudet on suunniteltu auttamaan veneilijöitä ja kauppamerenkulkua kaikissa olosuhteissa. 

Mallistoon kuuluu kolmen, neljän ja kuuden jalan eli 90, 120 ja 180 senttimetrin avoantennivaihtoehdot sekä kaksi teholuokkaa, Cyclone ja Cyclone Pro. Cyclonen maksimilähetysteho on 55 wattia (vastaa kuuden kilowatin perinteistä magnetronitutkaa) ja Pron 110 wattia (12 kW). Mallien maksimikantamat ovat vastaavasti 72 ja 96 meripeninkulmaa.

Cyclonen aerodynaaminen siipimäinen muotoilu on mukavaa vaihtelua avoantennien laatikkomaisuuteen. Matalaprofiilinen Cyclone on korkeudeltaan vain 33,5 senttimetriä, ja tarjoaa entistä mukautettavampia asennusvaihtoehtoja, joten se sopii useimpiin veneisiin vaivatta. Pienimmällä antennilla varustetun mallin paino on vain 23 kiloa, joten se on valmistajan mukaan markkinoiden kevyin avoantennitutka. 

Cyclone on suunniteltu kovempaankin menoon, sillä on yli 100 solmun tuuliluokitus. Varsin raju luokitus ei ole aivan turha, kun puhutaan nopeista veneistä – tuuliluokitus kun ei ota kantaa siihen, onko kyseessä hurrikaani tai vauhtituuli. Tutkan 60 minuuttikierroksen pyörimisnopeus ja jopa sadan eri kohteen yhtaikaisen seuranta lupaa käyttäjälle kattavaa tilannetietoisuutta.  

Raymarinen uutuuden tutkakuva perustuu Chirp-pulssikompressio- ja -keilantarkennustekniikkaan ja takaa valmistajan mukaan luokkansa parhaan kohteiden erottelun ja pitkän matkan resoluution. 

Cyclone käyttää myös Raymarinen RangeFusion-tekniikkaa, joka yhdistää lyhytpulssiset lähikohdealueet pitkäpulssisten kaukokohdealueiden kanssa ja tuottaa helpommin tulkittavan yhdistetyn tutkakuvan. 

Cyclonen Bird Mode kiinnostaa isomman saaliin kalastajia, sillä se tunnistaa kalaparvien yllä kiertelevät merilintuparvet. Lintumoodi optimoi valmistajan lupausten mukaan älykkäästi tutkan vahvistuksen tunnistaakseen merilinnut. 

Kaikki Cyclone-mallit toimivat Raymarine Axiom, Axiom+, Axiom Pro ja Axiom XL -monitoiminäyttöjen kanssa. Vähittäishinnat alkavat 6 495 eurosta ja päättyvät  8 995 euroon. Tutkauutuuksilla on kolmen vuoden takuu.

www.raymarine.com