Raymarine on julkistanut Docksense-järjestelmän auttamaan veneen parkkeeraamisessa laituriin. Järjestelmä perustuu Flirin konenäkökameroihin, gps:ään ja suunta-antureihin.

Docksensen tarkoitus on parantaa kipparin kykyä parkkeerata veneensä tiukkoihinkin paikkoihin ilman suurempia vahinkoja. Järjestelmä ottaa huomioon tuulen ja virtausten aiheuttamat muutokset veneen liikkeisiin ja kompensoi tarvittaessa. Docksensessä on myös virtuaalipuskuri-toiminto, joka pitää veneen rungon säällisen matkan päässä laitureista.

Docksensessä on oma keskusyksikkönsä, joka verkottuu Raymarinen Axiom -järjestelmän ja veneen joystick-ohjausjärjestelmän kanssa. Docksensessä on useampia stereokameroita, jotka mittaavat ympäristöä ja etäisyyksiä ja näyttävät myös graafisesti ympäristön esteet monitoiminäytöllä.

Järjestelmä on ainakin alkuvaiheessa lähinnä ensiasennuksia varten, ensimmäisenä sen saa ranskalaisen Prestigen veneisiin, joissa käytetään IPS- ja Zeus-podvetolaitejärjestelmiä. Myös Mercury Marine on ehättänyt uutisoida aikeensa integroida Docksense joystick-järjestelmällä varustetuihin perä- ja sisäperämoottoreihin tuloillaan olevaan rantautumisavustinjärjestelmään.

www.raymarine.com