Rivan mukaan 82 Diva avaa uuden aikakauden Rivan flybridge-mallien kohdalla. Ideana on tuoda superjahdeista tutun monipuoliset ulko-oleskelutilat luokkaan tai paria pienempään moottorijahtiin. Tehtävä on annettu tuttuun, Rivan kohdalla jo 27 vuotta jatkuneeseen tapaan Officina Italiana Designin perustajille, Mauri Michelille ja Sergio Berettalle, jotka ovat vastanneet lopputuloksesta yhdessä Piero Ferrarin vetämän Ferretti Groupin tuotekehityskomitean kanssa.

Ulkotilojen hehkutuksen voi aloittaa 40 neliömetrin flybridgeltä, jonka keskipisteessä on kolme erillistä tilakokonaisuutta: keskelle HT-katoksen suojaan sijoitetun dinetin ja baarin molemmilla puolilla on tilavat päivänpaistattelupisteet.

Kerrosta alempana pääkannella huomion keskipisteenä on perän rantaklubi, jonka kannen alla on tilaa 3,45-metriselle tenderille, Seabobille sekä muille vesileluille. Molemmin puolin aukeavat laitaterassit leventävät peräkantta yhteensä kolmella metrillä. Rantaklubin etupuolella on meren suuntaan aukeava sohvaryhmä, josta aktiviteettejä voi seurata. Omaan rauhaan auringonpalvontaan voi hakeutua keulakannen oleskelutilaan.

Kansisalonki on luonnollisesti hyvin yhteydessä ulkotiloihin ja sieltä johtaakin kulkuväylät suoraan taka-, etu- ja yläkansille. Kansisalonki jakaantuu kahteen tilaan, muodollisempaan ruokailutilaan sekä rennompaa olohuonemaiseen sohvaryhmään. Pentteri on sijoitettu ohjaamon lähelle eteen, ja sen saa joko ruokailutilaan aukeavana avo- tai seinän taakse piilotettuna umpiversiona. 

Majoituskannelta löytyy omistajansviitti ja kolme vierashyttiä, joissa kaikissa on luonnollisesti omat suihkukomerolliset toiletit. Miehistölle on kolme vuodepaikkaa kahdessa erillisessä hytissä. Moottorit tulevat MANilta, valittavana on kaksi 1 800- tai 1 900-hevosvoimaista V12-dieseliä ilman sähköavusteita. Huippunopeudet asettuvat 30 solmun ja maksimimarssivauhdit 25 solmun molemmin puolin.

www.riva-yacht.com

www.boatstore.fi