Sanctuary Coven venemessut ovat maapallon toisella puolella yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista, joissa venevalmistajat lanseeraavat uutuuksiaan. Australian johtaviin venevalmistajiin kuuluvan Rivieran mallisto on painottunut yli 50-jalkaisiin. 395 SUV on merkin ensimmäinen alle 40-jalkainen uutuusmalli yli vuosikymmeneen.

Alle 40-jalkaa on tosin hieman tulkinnanvaraista, sillä Riviera nimeää veneensä vielä runkopituuden mukaan. Moni muu valmistaja puhuisin kokonaispituudeltaan 13,3-metrisestä ja lähes 4,3 metriä leveästä 395:stä vähintään 435:nä.

Autoista lainattujen tyyppitermien käyttö on veneissä yleisen sekavaa, eikä Rivierankaan SUV-mallinimi (sport utility vehicle eli urheilullinen hyötykulkuväline) kerro venemallista oikein mitään. 395 SUV on katettu kansisalonkivene, jollaisia monet venevalmistajat kutsuvat sedaneiksi tai coupeiksi, nekin autopuolelta lainattuja korimallinimikkeitä.

Rivieran mukaan SUV:n 395:stä tekee ennen kaikkea suuri, lähes kahdeksan neliön avotila. Avotilaa ei ole liiemmin kalustettu, mikä mahdollistaa erilaiset aktiviteetit kalastuksesta sukellukseen ja seurusteluun. Se mitä mukana on, on jotenkin australialaista: kookas grillauspiste, kunnon kylmäarkku ja pystis.

Uimataso on 395 SUV:ssä iso, ja kuvissa varustettu takareunan kaiteella. Kansiratkaisussa Rivieralle uutta on laitojen suojaan upotetut sivukannet, mutta monesta vastaavasta eurooppalaisveneestä löytyvää, sivukannelle johtavaa ohjaamon sivuliukuovea 395 SUV:ssa ei ole.

Kansisalongin takaosa on varattu kulmamallisille pentterille ja sohvalle. Poikkeuksellisesti paapuurin laidalle asemoitu ohjaamo on sohvan etupuolella, ja pentterin jatkeena on kahden istuttava pitkittäinen seurustelusohva. Alakerrasta löytyy suihkukomerolla varustettu toiletti sekä kaksi makuukajuuttaa. Niistä keulakajuutassa on saarekeparivuode ja keskikajuutassa kolme yksittäistä vuodetta.

Konehuoneessa on kaksi 370-hevosvoimaista Volvo Penta D6 -dieseliä, yhdistettynä IPS-vetolaitteisiin. Mallimerkintä on Volvo Pentan logiikan mukaan siis IPS 500.

Euroopassa Riviera on hyvin harvinainen, muttei täysin tuntematon vieras. Kotimarkkinoilla Rivierat ovat erittäin arvostettuja. Niiden merikelpoisuutta pidetään erittäin hyvänä, rakenteita tukevina ja laatuvaikutelmaa korkeatasoisena. Hinta on myös sen mukainen. Siis vähän kuin Australian Targa.

www.rivieraaustralia.com