Sarjan ensimmäinen tulokas Ruthless 480 SC pohjaa alun perin lohirysän pyyntiin suunniteltuun Sila 480 -venemalliin. Ruthless-versio vastaa etenkin heittokalastuksen tarpeisiin. Se on vakaa ja varustettu kiinteillä, alle viiden metrin kokoluokka huomioiden laajoilla perän ja keulan heittotasoilla, kalastusvälineiden säilytystiloilla ja 80 litran kiertovesisumpulla. 

Monista kalavenekilpailijoista poiketen Ruthless 480 SC valmistetaan lujitemuovista. Runkolaminaatin minimivahvuus on 7 millimetriä. Peräpeili on vettymätöntä täyskomposiittia, jonka paksuus on yli 40 millimetriä. Veneen pituus on 4,8 metriä, leveys 1,9 metriä ja paino ilman moottoria 290 kiloa. 

Tuulilasilla varustetun sivupulpetin takana on vakiona jalallinen veneistuin. Kantavuutta riittää neljälle henkilölle. Lisävarusteena saa muun muassa turkin ja heittotasojen mattosarjan, kansivalaistuksen, kiinteän polttoainesäiliön ja keulamoottorin asennusvalmiuden. 

Ruthless 480 SC esitellään helmikuussa Vene 24 Båt -messuilla. Moottoriksi sopii 30–50-hevosvoimainen perämoottori. 50-hevosvoimaisella Tohatsulla varustettuna pakettihinnaksi ilmoitetaan 19 990 euroa. Vene on saatavilla myös ilman moottoria ja esiasennusta hintaan 13 990 euroa. 

www.ruthlessfishing.fi

www.silacraft.fi