WhisperPowerin Piccolot ovat hiljaisia, dieselkäyttöisiä generaattoreita, jotka tuottavat tasaista 230 V/50 Hz vaihtovirtaa tai DC-malleissa tasavirtaa moottorin käyntinopeudesta riippumatta. Piccoloissa hyödynnetään tuuliturbiineista tuttua kestomagneettimuuntajateknologiaa. Piccolo-generaattorit on suunniteltu siten, että niiden hyötysuhde on parhaimmillaan juuri niiden moottoreille mieluisilla 2000–2800 r/min käyntinopeuksilla. 

Vanhanaikaisissa järjestelmissä generaattori pyöri koko ajan kuormasta riippumatta tuottaen vaihtovirtaa. DC-malli yhdistettynä valmistajan invertteriin tuottaa vaihtovirtaa tarvittaessa käyttämällä veneen akkuja virtalähteenään. Generaattori käynnistyy vasta akkujen varaustason laskettua riittävän alas.  Tämänkaltaisen hybridijärjestelmän etu on generaattorin vähäisemmät käyttötunnit sekä säästöt polttoaine- ja huoltokuluissa. 

Piccolo-sarjan generaattorit ovat nimensä mukaisesti tehoonsa nähden varsin kompakteja. Pieneksi kehuu valmistaja myös niiden ääntä. Ääntä vaimentaa pienimmässä mallissa muovinen suojakuori ja suuremmissa metallinen. Kuoret on helppo irrottaa ja huoltokohteisiin pääsee vaivattomasti käsiksi. Generaattoreita on saatavilla 4, 8, 10 ja 12 kVA-malleina. 

Mitä maksaa? Vanha viisaus on, että hyvää ei saa halvalla. Piccoloista pienimmän suositushinta jää vain niukasti alle 7 000 euroon.

www.whisperpower.com/fi 

www.kaha.fi