Suomen suosituin moottoriveneluokka muodostuu noin viisi metriä pitkistä ja kaksi metriä leveistä avoveneistä, joita liikuttaa 50–60-hevosvoimainen perämoottori. Uusi Yamarin 50 BR on juurikin näissä mitoissa, eikä varmastikaan ihan vahingossa.

Ulkomittoihin nähden 50 BR vaikuttaa tilavalta. Kulku etuavotilaan on tehty sujuvaksi sekä keulasta että sivuilta. Isot askelmat muodostavat selkeät kulkuväylät ja toimivat myös istumapaikkoina, joiden alla on kuivat säilytystilat.

Bowrider-tyyliin tuulilasi on läpikuljettava, ja sen avattavan keskiruudun alla on vakiona väliovi. Tuulilasin suojaan muodostuu viiden hengen matkustamo. Taka-avotilan kattavan ajokuomun saa lisävarusteena, ja se laskostuu suojapussiin kääräistynä peräpenkin selkänojan taakse.

Kojelaudassa on vakiona Yamahan monitoimimittarit, jotka Premium Edition -versiossa korvaantuvat 10-tuumaisella, muun muassa plotterin, ajotietokonetoiminnot ja moottorin datanäytön sisältävällä Yamarin Q -kosketusnäytöllä. Korkeaa tuulilasia kehystävät kaide on maalattu nykymuodin mukaisesti mustaksi.

Ohjaamon säädettävät erillisistuimet ja takapenkin pehmusteet kuuluvat vakiovarustukseen. Peräpenkin alla on runsaasti säilytystilaa, sillä 50 BR on varustettu irtotankkien sijaan turkin alle asennetulla kiinteällä polttoainesäiliöllä.

Taka-avotilasta johtaa askelmilla varustetut kulkuväylät moottorikaivon molemmilla puolilla oleville tasaisille uimatasoille. Styyrpuurin puolelta löytyy uimatikkaat ja paapuurin laidalta ankkurilaatikko. 

Kokonaisuuden yleisilmettä voi kohottaa kuvissa näkyvällä, lisävarusteena saatavalla Softdeck-turkilla. Se tuntuu jalan alla pehmeältä ja märkänäkin pitävältä.

Mikäli uuden 50 BR:n tilaratkaisu vaikuttaa tutulta, on ehkä tutustunut alumiinirunkoiseen Yamarin Cross 49 BR:ään. Se on lujitemuovisen kansimuotin sekä tuulilasin, pulpettien ja kaidesarjan osalta käytännössä identtinen. 

Vaikka Yamarin kaksikon päämitatkin ovat identtiset, on 50 BR:ssä kuitenkin täysin uusi runko. Esimerkiksi keulan ja pallelinjan muodot ovat erilaiset.

Yamarin 50 BR:n tehosuositus on 40–60 hevosvoimaa. Tehokkaimmalla moottorivaihtoehdolla huippunopeus yltää 30 solmuun. Myynti keskittyy 50- ja 60-hevosvoimaisiin vaihtoehtoihin ja moottorit tulevat Yamarinin tapauksessa luonnollisesti Yamahalta. Pakettihinnat alkavat varsin kilpailukykyisesti 20 500 eurosta.

www.yamarin.com