Yamarinin lujitemuoviveneiden mallisto on kaivannut uutta suuntaa ja uusia malleja jo tovin. Uuden sukupolven mallien lanseerausta hidasti yrityskauppa, jossa Yamarin siirtyi Keskolta Yamahan omistamalle Inhan Tehtaat Oy:lle.

Keskon aikakauden loppusuoralla kehitettyjä uuden sukupolven Yamarin-malleja kauppaan ei kuulunut, joten mallivuodelle 2019 tulevat uutuus-Yamarinit ovat Bustereitakin valmistavan Inhan Tehtaiden suunnittelutiimin käsialaa.

Uusien Yamarinien julkistus alkoi pari viikkoa sitten kaikkien aikojen suurimmalla Yamarin-mallilla, 88 Day Cruiserilla. Nyt on vuorossa 63 Bow Rider, minkä jälkeen tulee vielä kaksi uutuutta lisää: 63 Day Cruiser ja 46 Side Console.

63 BR korvaa saman nimisen edeltäjänsä. Ennalleen jää nimen lisäksi oikeastaan vain koko- ja teholuokka sekä venetyyppi. Muotoilultaan uuden sukupolven 63 BR on tyylikäs. Sukunäköä 88 DC:iin ja uutta Yamarin-identiteettiä luodaan muun muassa tuulilasin muotoilulla ja rungon mustalla ikkunateippauksella.

Tilat vaikuttavat varsin toimivilta. Keulassa on paapuurin puolella laitapenkki ja styyrpuurissa lepuutinteline. Sekä keulasta että sivuilta veneeseen tai veneestä kulkemista helpottavat luontevat askelmat.

Ohjaamossa uutta on vakiovarusteeksi nostettu Yamarin Q -älynäyttö. 63 BR:ssä se on 10-tuumainen.

Avotilassa on monipuolisesti muunneltava, sillä L-sohvan etupäässä on käännettävällä selkänojalla varustettu kartturin paikka. Styyrpuurin puolella on klaffipenkki, joka täydentään L-sohvan U-kirjaimen muotoon. Sohvan keskelle saa lisävarusteena pöydän ja sohvan helposti kahden hengen aurinkotasoksi täydentävän lisäpatjan.

Kuomutallin kansi on tavanomaista matalampi, jolloin se muodostaa perän ankkuriboksien luukkujen ja moottorikaivon osittain kattavan kannen kanssa helposti kuljettavan peräkannen, jota molemmilla puolilla olevat uimatasot täydentävät. Kulkeminen uimatasoilta peräkannen kautta avotilaan on vaivatonta.

Moottorivaihtoehtoja löytyy väliltä 115–150 hevosvoimaa. Tehokkaimmalla koneella huippunopeuden luvataan nousevan yli 44 solmuun. Mukaan veneilypäivää viettämään mahtuu kuusi henkilöä.

www.yamarin.com