Perämoottorilla varustettujen daycruiserien koot ovat hiljalleen kasvaneet kohti matkavenemäisiä lukemia. Yamarin aloitti buumin aikoinaan 76 DC:llä, joka saikin olla aika pitkään pohjoismaisten daycruiserien "kunkku". 

Vaikka 76 DC päivittyi vuosien varrella 79 DC:ksi, ajoivat kilpailijat kokokisassa ohi. Finnmaster toi markkinoille kahdeksan metrisen T8:n ja uusimpina tulokkaina leikkiin ovat ryhtyneet Silver 8,1-metrisellä Raptor DCZ:lla ja norjalainen Askeladden C83:lla.

Yamarin ottaa uudella 88 DC -lippulaivalla jälleen aimo askeleen ylöspäin. Pituutta uutuudella on mallimerkinnän mukaiset 8,8 metriä ja leveyttä lähes kolme. Kuivapaino kirjataan lukemin 2 350 kiloa.

Moottoriksi sopii 300–350-hevosvoimainen Yamaha. Tehokkaammalla F350 V8:lla huippunopeuden lupaillaan nousevan yli 45 solmuun. Yamahalta on tulossa tuota pikaa vielä tehokkaampiakin koneita, joten saapa nähdä nostetaanko 88 DC:n tehoaluetta niiden mukaiseksi. Tarjolla olisi 425-hevosvoimaa.

Yamarin kertoo 88 DC:n suunnittelussa panostetun veneessä ja vesillä viihtymiseen. Siihen 88 DC tarjoaa mahdollisuuden suuremmallekin porukalle.

Ohjaamossa on kolme tukevaa erillisistuinta. Taka-avotilan sohvaryhmä on mitoitettu 8–10 hengelle. Sohvan keskelle saa reilun kokoisen pöydän. Pentteri on avotilan yhteydessä ulkona. Siihen kuuluu jääkaappi, pesuallas ja liesi sekä ylös taittuva työtaso. Astiakaappi on sijoitettu apukuskin penkin alle.

Rennompaa oleskelua ajatellen sohvasta saa pedattua aurinkotason tai varavuoteen. Toinen aurinkotaso syntyy peräkannelle. Sen päälle sopii keskikajuutan makuupatja. 

Perässä kulkeminen on helppoa, sillä uimatasojen jatkeena oleva peräkansi on tasainen ja sieltä johtaa askelmat avotilan puolelle.

Kannen alta löytyy erillinen toiletti sekä kahdesta makuukajuutasta makuupaikat neljälle tai jopa viidelle. Keskikajuuttaan kuljetaan omasta ovesta, joten yksityisyys ja tilat alkavat olla varsin vertailukelpoisia matkavenemäisempien sportcruiserien kanssa.

Vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa esiin taittuvat keulatikkaat ja Bustereista tuttu 16-tuumainen Q-älynäyttö. Yamarin Q toimii monipuolisena ajotietokoneena ja infotainment-järjestelmänä, joka tuo kosketusnäytölle karttaplotteritoimintojen lisäksi veneen ja moottorin mittariston, lukuisten varusteiden hallinnan sekä käyttöohjeet.

www.yamarin.com