Yamarinin alumiinirunkoinen Cross-mallisto on ollut menestys, joka nosti merkin viime vuonna Suomen myydyimmäksi moottorivenemerkiksi. Menestykselle haetaan jatkoa uudella Cross 62 BR:llä, jota voidaan pitää ensimmäisenä toisen sukupolven Crossina.

Suunnittelusta on vastannut Kai Ilmanen yhdessä Yamarinin uuden omistajan Inhan Tehtaiden tuotekehitystiimin kanssa. Tuloksena on linjakkaan tyylikäs mutta myös tietyllä tavalla ehdottoman tarkoituksenmukaiselta näyttävä uutuus, jonka muotoilussa on sopivasti uutta ja vanhaa.

Muiden Crossien tapaan alumiinirungon päällä on sorjasti muotoiltu lujitemuovikansi. Etenkin yhteysvenekäytössä arvostetun kestävyyden ja huolettomuuden nimissä askelmia ja lattiaa kattaa vakiovarusteena alumiininen turkkilevysarja.

Keulassa on tukevat kaateet ja askelmat helpottamassa kulkemista ja kuormaamista. Kulku- ja kuormatilan lisäksi keula soveltuu myös istuma- ja oleskelutilaksi.

Korkea tuulilasi lupailee hyvää viimansuojaa ohjaamoon ja matkustamoon. Taka-avotila on kalustettu mukavasti täysimittaisella u-sohvalla. Ratkaisu tuo tullessaan myös mittavat sohvan alla olevat säilytystilat. Lisävarustelistalta löytyy muun muassa kuomu ja pöytä, jonka avulla sohvan saa täydennettyä aurinkotasoksi.

Peräsohvan selkänoja kätkee sisäänsä kuomutallin. Sen takana on tilavat ankkuriboksit ja uimatasot. Vetokaaren saa lisävarusteena.

Cross 62 BR on 6,15 m pitkä, 2,29 m leveä ja painaa tyhjänä 875 kiloa. Mukaan mahtuu seitsemän henkilöä.

Moottorivaihtoehdot ovat suhteellisen maltillisesti tehoiltaan 100–130 hevosvoimaa. Tehokkaimmalla 130-hevosvoimaisella Yamahalla 62 BR:lle lupaillaan 38 solmun huippunopeutta. Polttoainesäiliö kuuden metrin kokoluokassa suuri, tilavuudeltaan 170 litraa.

Avainasemassa Cross 62 BR:ssä on monikäyttöisyys. Yamarinin mukaan uutuus soveltuu erinomaisesti esimerkiksi päiväretkeilyyn, vesiurheiluun, mökkiveneeksi ja yhteysajoon.

www.yamarin.com