Zeelander on jo pidempään pudotellut vihjeitä jostain uudesta. Viimein Cannesissa yritys paljasti suunnitelmiaan yksityiskohtaisemmin. Veistämön tiedotteen mukaan myyntivalmis Zeelander 5 tullaan näkemään kesällä 2022.  

Ulkonäkönsä puolesta 48-jalkainen Zeelander 5 jatkaa isosiskonsa Z72:sen viitoittamalla tiellä. Yhteistä molemmille on runsasmuotoisuus, joka on toteutettu Zeelanderin perimää kunnioittaen. 

Aistikkaan muotoilun lisäksi Zeelander 5:ssa on myös ajateltu toiminnallisuutta ja liikkumisen helppoutta. Suhteellisen leveitä, ohjaamoa molemminpuolin kiertäviä sivukansia pitkin kuljetaan mukavasti etukannelta perän avotilaan. Ohjaamon katolle asennetut tukevat kaiteet edesauttavat turvallista liikkumista. Zeelander tunnetaan isoista uimatasoistaan. Myös Zeelander 5:ssa on veistämölle tunnuksenomainen iso beach club, joka aukeaa peräpeiliä kääntämällä. Sisätiloihin kuljetaan kätevästi suunnitelluista lasista liukuovista, jotka ovat täysin avattavissa. Ohjaamon katto aukeaa nappia painamalla, joten kuskinkaan ei tarvitse värjötellä varjossa poutakeleillä. 

Zeelander 5:sen leveän keulan ansiosta kannen alla on varsin avarasti sisätilaa. Sisätilojen optimaalisessa hyödyntämisessä veistämö on pistänyt parastaan. Standardiversion perässä sijaitsevan omistajan hytissä on muhkea tuplavuode ja vuoteen yläpuolelle ergonomiseen kulmaan sijoitettu televisio. Telkkarin kanssa ruutuajasta kilpailevat hytin avarat ikkunat. Perhe tai vieraat majoittuvat mukavasti keulan hytissä, joka on varustettu tuplapunkalla, telkkarilla ja omalla suihkulla. 

Erilaisia mieltymyksiä palvellakseen veistämö tarjoaa jahtia neljällä eri sisutusteemalla. Kaikissa vaihtoehdoissa on luonnollisesti käytetty vain parhaimpia ja sofistikoituneimpia materiaaleja. Zeelander tarjoutuu myös kustomoimaan sisustuksen sataprosenttisesti asiakkaan toiveiden mukaan, jos  ostajaehdokas ei syystä tai toisesta sattuisi syttymään yhdestäkään tarjolla olevista valmiista teemoista.  

Zeelander 5 toimitetaan joko kahdella tai kolmella Volvo Pentalla. Sporttisimmillaan paatti toimitetaan peräti 1 440:lla hevosvoimalla. 

Zeelander on erikoistunut priiman tuottamiseen, kun puhe kääntyy kulkuäänien ja resonanssien estoon. Zeelander 5:nen ei riko perinnettä, sillä jopa 45 solmun huippunopeutta ajettaessa vene on äänetön kuin kotikissa huopatossuissa. Zeelanderin mukaan vene tuleekin olemaan luokkansa hiljaisin.    

www.zeelander.com