Sivustolla 58 vierailijaa

28.04.2021

Mahtuuko mukaan?

Nykytyylin mukaisesti uudessa Cross 75 BR:ssä on entistä kookkaammat uima- ja perätasot. Crossin oivallus on yhdistää koumukotelon kansi osaksi perätasoja, mikä lisää liikkumatilaa entisestään.

Uimatasojen lisäksi myös muut kulkuväylät ja askelmat ovat "ylimitoitettuja". Perästä avotilaan kuljetaan styyrpuurin peräkulmaan muodostettua reittiä pitkin, ja keulassa sekä sivuille että keulaan johtavat askelmat ovat tavattoman suuria. Myös pulpettien välistä mahtuu kulkemaan tavanomaista paremmin, sillä yli 50 cm leveä kulkuväli on tavanomaista väljempi.

Veneilyvarusteet mahtuvat vaivatta keulan ja perän ankkurilaatikoihin. Lepuuttimille on telineet kuskin ja kartturin penkkien ja laidan välissä, mutta paikka on hankalakäyttöisen ahdas. Pientavaroille on virtapistokkeella varustetut laitalokerot.

Matkatavaroille on  riittoisasti tilaa, pääasiassa paapuurin laidalla olevien etu- ja taka-avotilan sohvien alla. Tekniikka verottaa peräsohvan alla olevan säilytystilan hyödynnettävyyttä ja lisävarustelistalta poimittava jääkaappi syö styyrpuurin sohvan säilytystilan.

Taka-avotilassa on ison veneen vaikutelman mukaista väljyyttä ja runsautta, mutta sohvalle mahtuu istumaan väljästi vain viisi. Kulkureitti verottaa yhden mukavan kulmapaikan. 

Pääkilpailijoihin nähden sohvaryhmän mitat asemoivat Cross 75:n kuitenkin tarkasti ulkomittojen mukaiselle paikalle. Se on tilavampi kuin Falcon BR 8 mutta pienempi Husky R8.

Etu-avotilan laitasohva soveltuu istuskeluun lähinnä vain veneen ollessa paikallaan tai hyvin hissukseen liikkeessä., sillä sohvalla ei ole päätyjä mihin nojata tai tukeutua. Tässäkin tapauksessa lokoisin istuma-asento on uhrattu kulkuväylille.

Taka-avotilan tavoin myös keulaan saa pedattua lisävarusteena aurinkotason, mikä parantaa veneessä oleskelun mahdollisuuksia: kun keula on aurinkotasona voidaan perässä samaan aikaa touhuta muuta tai vaan istuskella vaikka pöydän ääressä. 


Kuvat

Tilamitat

Keulataso 65 cm (pituus)
Uimatasot   (pituus)
Sisäpituus 400 cm (lattiatasossa)
  490 cm (istuintasossa)
Sisäleveys 100 cm (keulassa)
  200 cm (pulettien edessä)
  210 cm (ohjaamossa)
  210 cm (perässä)
Kulkuleveys 53 cm (pulpettien välissä)
Tuulilasin korkeus 135 cm  
Peräsohva 90 x 145 x 130 cm  
Keulasohva 130 cm