Sivustolla 75 vierailijaa

21.10.2021

Mahtuuko mukaan?

Jo heti ensivilkaisu Puman sisätiloihin kertoo, että tilaa riittää. Esimerkiksi peräsohvan ja ohjaamon erillisistuimien välissä on sekä veneessä liikkumiseen että oleskelumahdollisuuksien luomiseen tarvittavaa väljyyttä, joka jatkuu myös keulassa.

Peräsohvan mukavuutta tulikin jo kiiteltyä, minkä lisäksi apukuskin paikalta löytyy ohjaamon veroiset mukavuudet: etäisyyssäädettävä ja ylösnostettavalla etureunalla varustettu kuppipenkki, kyynärnoja, kiinnipitokahva ja jalkatuki. 

Myös keulassa on luontevat istumapaikat, joiden matkustusmukavuutta kunnolliset selkänojapehmusteet tosin lisäisivät kummasti. Kaikkiaan istumapaikkoja löytyy vaivatta kantavuuden mukaisille seitsemälle henkilölle: kaksi keulaan, kaksi ohjaamon erillisistuimille ja kolme peräsohvalle.

Ihmisten lisäksi myös tavaroille on tilaa. Etupenkkien isojen luukkujen alla olevat säilytystilat ovat hyvän kokoiset, ja myös apukuskin pulpetin kannellinen hansikaslokero paljastuu varteenotettavan syväksi säilytystilaksi.

Peräsohvan alta paljastuva tavaratila onkin sitten jo Puman kokoluokka huomioiden valtava. Tila on jaettu väliseinämillä sivusuunnassa kolmeen lohkoon, joista keskimmäisessä on valmiiksi mitoitetut paikat avotilan pöydälle ja kannettavalle kylmälaukulle.

Isosta tilasta osansa ottaa ajokuomu, joka laskostuu tavaroiden kanssa samaan tilaan. Pienempien irtotavaroiden osalta se ei ole ongelma, mutta isompien esineiden, kuten pöydän tai kylmälaukun kanssa operointi edellyttää kuomun nostamista ensin pois tieltä, mikä pidemmän päälle voi tuntua turhan työläältä. 

Vähän normaalia isompi jumppa on myös avotilan puolelta uimatasolle tai toiseen suuntaan siirtyminen. Askellus käy sohvan kautta korkean selkänojan yli suoraan matalalla olevalle uimatasolle harpaten. 

Peräkannella liikkuminen onkin sitten taas esteetöntä. Uimatasot ulottuvat molemmilla puolilla pitkälle koneen sivuille ja moottorin etupuolelta mahtuu vaivatta kulkemaan puolelta toiselle.


Kuvat

Tilamitat

Sisätilat cm
Uimatasot 105
Keulataso 22
Sisäpituus 325 lattiatasossa
  413 istumatasossa
Sisäleveys 40 keulassa
  150 pulpettien edessä
  180 ohjaamossa
  180 perässä
Peräsohva 155
Etupenkit 55–105
Pulpettien väli 53
Tuulilasin korkeus 122
Ohjaamo cm
Istumakorkeus 41
Ratista selkänojaan 56–70
Ratista lattiaan 74 ratin keskiöstä
  57 ratin alareunasta