Tukholman Allt för sjön -venemessuja on perinteisesti pidetty Helsingin venemessuja suurempana, mutta viime vuosina kotoisat Vene Båt -messut ovat ajaneet monella rintamalla ohi.

Tänä vuonna Helsingin venemessujen näyttelypinta-ala (27 000 m2) oli Tukholman messuja (22 000 m2) suurempi, ja Helsingissä oli myös esillä enemmän veneitä (600 vastaan 400). Kävijämäärissä Tukholma on ollut aikaisemmin edellä, mutta kuluva vuosi voi kääntää tilanteen, sillä Helsingin messujen kävijämäärä nousi yhdeksällä prosentilla lähes 71 000 kävijää. 

Tukholmassa kehityssuunta on ollut toinen, ja sen myötä Allt för sjön -näyttelyn kävijämäärä jäi viime vuonna 68 000 vierailijaan. Tänä vuonna kävijämäärää verottanee myös koronavirus.

Vaikka Vene Båt -messut on ottanut Tukholman messujen paikan Pohjois-Euroopan suurimpana venenäyttelynä, on Allt för sjönillä omat erityispiirteensä, joiden ansiosta vierailu voi hyvinkin kannattaa. Esimerkiksi matkapurjeveneitä ja klassikkoveneitä on Tukholmassa esillä selvästi Helsingin messuja enemmän. Oheisessa kuvagalleriassa esitellään messujen tärkeimmät moottoriveneuutuudet.

Allt för sjön -messut ovat avoinna vielä koko kuluvan viikon, arkisin klo 12–19 ja viikonloppuna klo 10–18.

www.alltforsjon.se