Sea Ray bowrider-malliston lippulaiva ei ole vähempää kuin 40-jalkainen eli yli 12-metriä pitkä. Tilaa on millä mällätä.

Laitojen ei silti ole haluttu olevan tiellä, joten paapuurin sivu taittuu auki – ja muodostaa mukavan ja luontevan jetkeen uimatasolle. Saarekemallinen ja aukeavalla selkänojalla varustettu aurinkotaso on sopivasti "rantaterassin" äärellä.

Aurinkotaso jatkuu pitkän matkaa sohvana, päättyen sähköisesti kääntyvään paripenkkiin. Tuulilasin läpi kuljetaan paapuurin sivulta. Keulassa on lisää ensiluokkaisen mukavaa oleskelutilaa. Kansibileitä pääsee karkuun pulpetin sisältä löytyvään neljän hengen kajuuttaan, jossa on myös erillinen toiletti.

Jenkkibowriderissa pitää tietysti olla isolohko-V8, 40-jalkaisessa ja ajokunnossa lähemmäs 10 tonnia painavassa 400 SLX:ssä luonnollisesti kaksi, mieluummin 430-hevosvoimaisina HO-versioina. Bensankulutusta ei tohdi edes arvailla, jenkeissä sillä ei kai ole niin väliäkään. Dieselitkin (2 x 370 hv) ovat V8:t, jos joku haluaa olla "järkevä".   

Ja saahan 400 SLX:n tietysti myös perämoottoreilla, tosin vain kolmella. On kovin vaikea kuvitella miten perämoottorit parantaisivat tätä pakettia.

Sea Rayn pienin SLX-luksusbowrider on seitsemän metrinen 230, joka maksaa noin 100 000 euroa. 400 SLX:n hinnalla niitä saisi seitsemän, yhden jokaiselle viikonpäivälle.

www.searay.com | www.marinepalvelu.fi