Toki Pearl painii Suomessa harvinaisessa kokoluokassa. Düsseldorfissa lanseerattu Pearl 62 on malliston pienin. Isoin on himpun alle 30-metrinen 95.

Uusin ja pienin 62 on isompien Pearlien tapaan muun muassa uudet Sealinet, Azimutin Magellanot ja monia muita moottorijahteja suunnitelleen Bill Dixonin kynästä. Sisustuksen on designannut Kelly Hoppen.

Nimekkäistä suunnittelijoista ja englantilaisuudesta huolimatta Pearl pyrkii asemoitumaan kokoluokassaan keskihintaiseksi vaihtoehdoksi. Jo 1,25 miljoonan punnan lähtöhintaan sisältyy kohtuullisen kattava vakiovarustus, ja täyteen ladattu messuveneen luovutushinta Englannissa olisi 1,7 miljoonaa puntaa. Isoja, mutta kilpailukykyisiä lukemia, joilla Pearl asettuu pikemminkin Absoluten, Galeonin ja Prestigen kuin Sunseekerin, Princessin ja Azimutin kanssa samalle viivalle.

Ulkotiloista suurimman vaikutuksen tekee äärimittoihin venytetty yläkansi. Sen takaosa on kalustettavissa vapaasti ja keskiosaa hallitsee suuri ulkopentteri ja tilava u-sohva. Ohjaamoon on saatu mahtumaan pari erillisistuinta ja niiden viereen pieni kulmasohva. Loistosuoritus, kun sähkötoimisella kangaskattoluukulla varustettu katoskin on vakiona. Se tosin alkaa rajoittaa talvisäilytysmahdollisuuksia Suomessa.

Muut ulkotilat on vedetty aika varman päälle. Keulakannella on sohva ja aurinkotaso muttei pöytää, ja peräkannella tavanomainen mutta mukava u-sohva, pöytä ja pari irtotuolia.  Tilaa kyllä riittää. Uimatason saa hydraulisena ja peräpeilin sisään kätkeytyy joko vesijettitalli tai miehistöhytti.

Kansisalongin takaseinä aukeaa kokonaan, ja takanurkan pentteri pääty muodostaa avotilan puolelle baaritiskin. Käytännöllinen oivallus on pentteriä vastapäätä oleva neljän hengen dinetti. Varsinaisen matkustamona ja oleskelutilana toimiva kansisalonki edempänä.

Omistajankajuuttaan laskeudutaan dinetin vierestä kiertyvästä portaikosta. Perillä on tilava ja mukava lukaali, johon kuuluu tilavalla suihkukomerolla varustettu toiletti. Yöpöydissä ja kaapistoissa on mukavan persoonallisen koristeellinen design. 

Keulan majoituskansi on varattu vipvieraskajuutalle ja kahdelle identtiselle, erillisvuoteilla varustetulla makuukajuutalle. Keulakajuutalla on oma toiletti, sivukammarien toiletti toimii myös päiväkäytössä. Molemmissa on suihkukomerot. Neljän makuukajuutan ja kolmen toiletin tilaratkaisu on saatu mahtumaan ilman, että mistään tuntuisi olleen tarvetta nipistää.

Sisäohjaamoa avartaa kattoikkunana jatkuva tuulilasi, mutta näkyvyys oikealle sivulle on heikko. Sivuovi helpottaa kommunikointi ja liikkumista, avattuna ehkä myös näkyvyyttä ainakin rantautumistilanteissa.

Moottorivalikoima muodostuu kolmesta Volvo Pentan IPS-vaihtoehdosta. Yhteistehot vaihtelevat 1 900:sta 2 400:aan hevosvoimaan. 18,6 metriä pitkän, 5,3 metriä leveän ja reilut 32 tonnia painavan Pearlin pitäisi niiden voimin yltää 27–33 solmun huippunopeuteen. Pearlit valmistetaan Kiinassa, mutta negatiivisessa mielessä sitä messututustumisen perusteella ei huomaa. 

www.pearlyachts.com