Pershingissä korostuu suorituskyky, tekniikka ja teknologia. Düsseldorfissa maailmalle näytetyssä 7X:ssä se tarkoittaa 50 solmun huippunopeutta, 3 600 hevosvoimaa, pintavetolaitteita, hiilikuitua ja harjattua terästä. Tiloista ja tyylistä ei tarvitse tinkiä.

Matkanopeudeksi ilmoitetaan 42 solmua ja toimintasäteeksi parhaimmillaan 300 meripeninkulmaa. Vaikka tankkitilavuus on 3 600 litraa, maksimi toimintasäde tuskin toteutuu tuolla 42 solmun marssinopeudella, vaan edellyttää pientä himmailua. 

Hiilikuiturakenteista huolimatta painoa on kertynyt kuivanakin 36 tonnia. A-luokkaan kategorioitu 7X on tukevaa tekoa. Tilavolyymikin tavallaan yllättää, kun pidetään mielessä tämän kuuden vieraan loistohuvilan suorituskykykapasiteetti.

Yhteiset oleskelutilat muodostuvat peräkannesta, keulakannesta ja kansisalongista. Molemmissa ulkotiloissa onnistuu sekä aurinkotasolla loikoilu että sohvalla istuskelu. Kansisalongissa aukeaa peräseinän ja kattoluukun lisäksi myös sivuikkunat. 

Alakerran majoituskannella mastercabin on totuttuun tyyliin keskiveneessä. Sijainti tai toiminnallisuus ei jätä juurikaan sijaa toiveille. Keulan vipvieraskajuutta ja styyrpuurin kolmoskajuutta ovat selvästi pienempiä, mutta enemmän kuin kelvollisia. Molemmissa on omat suihkukomerolla varustetut toiletit.

Pentteri on tilava, mutta sijaitsee majoituskannella tavallaan aika kaukana oleskelutiloista. Avotilassa on onneksi tilava ulkopentterimoduuli, joka onkin suositeltavaa varustella kunnolla.

Pershingissä kuuluu kurkata myös konehuoneeseen. Vaikka tavaraa on paljon, on yleisilme miltei kliininen. Pääosassa on luonnollisesti valkoiseksi maalatut V12-MANit, joiden alla olevat pilssit on valaistu sinisillä ledeillä. Hämärässä näyttää kuin koneet leijuisivat veden päällä.

Rivassa puolestaan huokuu koko luksusveneilyn historia, tuoksuu tikattu nahka ja hehkuu moneen kertaa lakattu jalopuu. Vähän alle 50-jalkainen Dolceriva edustaa Rivan perintöä puhtaimmillaan. 

Dolceriva on ensisijaisesti iso ja näyttävä päivävene, jonka keulakannen alle toki omistajapariskunta majoittuu tarvittaessa mukavan ylellisesti. Viimeistelyn laatua saati tyylikkyyttä on turha korostaa, Rivassa ensiluokkaisuus on standardi. 

Jos herrasväki niin haluaa, ajohommat ja veneen ylläpidon voi ulkoistaa kipparille, jolle on avotilan alla onkalomainen kajuutta. Sinne kuljetaan avotilasta ohjaamon takana olevasta luukusta. 

Avotilassa on vähän pidemmin sohvaa kuin aurinkotasoa, mutta tilanne muuttuu kun peräluukun taittaa auki uimatasoksi, jonka reunoille muodostuu lepotuolimaiset loikoilupaikat aivan veden rajaan. Jos paistaa liikaa, avotilan ylle voi nostaa napin painalluksella sähkötoimisen biminitopin. 

Pershingiin verrattuna tehot voi puolittaa ja huippunopeudesta ottaa 15 solmua pois, mutta pari tuhatta heppaa ja 35 solmua riittää Rivalle mainiosti. Voima siirretään veteen v-vaihteellisella akselivedolla.

Yhteistä molemmille veneille on se, että asiakaskunta lienee sellaista, joille hinta ei ole haluamisen este.

www.pershing-yachts.com 

www.riva-yacht.com 

www.boatstore.fi