Ruotsalainen Arronet romahdutti ohjaushyttiveneiden sisämelun pari vuotta sitten esitellyillä 23'5 ja 24'5 Surprise -malleilla. Poikkeuksellisen alhainen sisämelu saavutettiin etenkin eristämällä hytti rungosta kumisaumoilla ja -tyynyillä, mutta äänieristykseen panostettiin muutenkin suunnittelemalla täysin uusi ohjaushytti.

Uusi 20'5 Surprise rakentuu vanhan CS-mallin rungolle. Aiempia Surprise-malleja pienemmästä koosta huolimatta mukana on kaikki isompien mallien innovaatiot. Niihin kuuluvat äänieristyksen lisäksi esimerkiksi hiukan lentokoneen matkustamon oven kaltaisesti avautuva etuovi, läpikuljettavan keskikäytävän seisomakorkeuden maksimoiva aumakatto sekä hyvän näkyvyyden takaava tuulilasin kulmapilarien korvaaminen liimasaumoilla.

Niiden lisäksi 20'5 Surprisessa on kokeiluasteella pari uutta lisävarustetta. Niistä mielenkiintoisempi on ohjaamon erillisistuimien väliin keskikäytävälle kiepsahtava pala paapuurin laitasohvaa. Sen ansiosta Arronetin ohjaushyttiin on mahdollista muodostaa kahteen riviin yhteensä kuusi katse menosuuntaan istuttavaa matkustuspaikkaa. Sen täytyy olla 20-jalkaisten uusi ennätys.

Toinen vielä kehitysasteella oleva lisävaruste on styyrpuurin laitasohvan istuinosan alle tuleva pentterilaatikko. Sen pystyy avaamaan ja nostamaan korkeammalle, jolloin työskentelykorkeus keskikäytävällä seisten on sopivampi.

Kolmas näyttelyveneen lisävaruste on jousitetut ammatti-istuimet. Muutoin varustus onkin sitten varsin kattava ja vene kaipaa lähinnä kovaa yhteysajoa. Vakiopakettiin kuuluvat esimerkiksi kookas karttaplotteri, tehokas neljän kilowatin lämmityslaite, kolme pesurilla varustettua tuulilasinpyyhkijää, sisältä säädettävä hakuvalo ja kauniin kelin varalla kookas liukukattoluukku. Hytti on kauttaaltaan verhottu mukavan mutta kovaakin käyttöä ajatellen kestävän ja käytännöllisen tuntuisesti. Tummat sävyt saavat tosin hytin tutumaan jopa pienemmältä kuin se onkaan.

Totalveneen videoreportaasin Uivan uutuusveneistä voi katsoa tästä. Arronet 20'5 Surprisen esittely alkaa ajassa 03.48.