Aiemmin Volzhankana tunnettu Vboats on tullut kahden viime vuoden aikana vahvasti Suomen markkinoille.  Veturina on toiminut aggressiivisesti hinnoiteltu Voyager 700 Cabin.  

Uivassa sen rinnalle esitellään yhtä sopivasti hinnoiteltu 700 Open -avomalli. Avoveneitä myydään Suomessa selvästi enemmän kuin hyttiveneitä, joten Vboatsin Suomen alumiinivenemarkkinoiden valloitus jatkunee entistä kiivaampana.

Voyager 700 Openin esikuvat löytyvät pikemmin Ruotsista kuin Suomesta. Tuulilasin muotoilu ja varustekaari ovat kuin suoraan edellisen sukupolven Anyteceistä. Rungon mittasuhteissa ja filosofiassa on enemmän Arronetia. Hyviä esikuvia molemmat.

Ruotsalaisen alumiinivenemaun mukaisesti rakennusmateriaalia eikä hitsisaumoja piilotella. Robustia yleisilmettä pehmentävät ohjaamon erillisistuimet ja selkänojapehmusteilla varustettu u-sohva. 

Tilaa on sen verran, että Voyager 700 Open tuntuu mallimerkintänsä mukaisesti selvästi suuremmalta kuin saman hintaiset 6–6,5-metriset Busterit tai Fasterit. Työn jälki on siinä määrin siistiä, että nimimuutoksen jälkeen viimeinenkin ulkoinen vinkki alkuperästä on mennyttä.

Pituutta Voyager 700 Openilla on 7,13 m ja leveyttä 2,46 m. Kuivapainoksi ilmoitetaan 1 260 kiloa. Polttoainetta mahtuu mukaan 260 litraa. 

Pakettihinnat alkavat 44 900 eurosta, jolloin koneena on 150-hevosvoimainen Mercury. Uusi 200-hevosvoimaisella V6 nostaa hintaa kuudella tonnilla. Tehokkain moottorivaihtoehto 250-hevosvoimainen V8 Verado, jolla hinta on 54 900 euroa.  Vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa trimmitasot ja 9-tuumainen Garminin plotteri.

www.waltic.fi 

www.vboats.fi