Modulaarisesti rakentuvassa Iron-laivueessa on kolme mallia, 647, 707 (aloituskuvassa etualalla) ja 767 (takana). Ne noudattavat tiukasti samaan konseptia: kaikissa on syvä (23°) v-pohja, vahvan identiteetin tuova erottuva muotoilu ja varsin täyteen kalustettu keskipulpettitilaratkaisu, joka ohjaa käyttötarkoitusta huvi- ja päiväretkikäytön suuntaan.

Stealth-henkeä huokuvat muodot on piirtänyt Ted Mannerfelt. Yleisilme on matala ja solakka, jota tukevoittaa paksu kuminen kylkilista. Rungon leveys on kaikissa malleissa sama, vain pituus muuttuu. Sen myötä sisustuksessa on voitu käyttää samoja elementtejä, kuten pulpettia ja ohjauspenkkiä. 

Pituussuunnassa tilojen oleellisin ero syntyy siitä, että pienimmässä 647:ssa ohjaamon penkin ja peräpenkin välissä on vain klaffipöytä, isommissa myös perää kohti istuttava keskipenkki. Yleisilme on siisti ja viimeistelty.

Ironin moottoripartnerina on Evinrude, mikä sopii hyvin Ironin muotokieleen ja sporttisuutta tavoittelevaan olemukseen. Kun tehoissa ei säästele, nousee kaikkien kolmen version huippunopeudet liki 50 solmuun tai ylikin.

647:n pakettihinnat (150 hv) alkavat 51 700 eurosta, 707 on 4 300 euroa arvokkaampi. 767:n peruskone on 200-hevosvoimainen ja pakettihinta sillä 68 100 euroa. Maksimitehot ovat kokojärjestyksessä 200, 225 ja 300 hevosvoimaa. 

Värivaihtoehtoja on kaikissa Ironeissa kolme. Kuvissa olevan valkoisen sijaan rungon ja kannen geelipinta voi olla joko harmaa tai musta. Valmistusmateriaalina on siis lujitemuovi.

www.ironboats.fi