Uudistuminen ei jää huomaamatta, vaikka vanhaa malliparia ei vierellä olisikaan. Edeltäjiä enemmän sukunäköä on pykälää suurempaan Buster-mallipariin eri Magnumiin ja SuperMagnumiin.

Edeltävän mallisukupolven tavoin uusi XL/XXL perustuu samaan runkoon. XL:n kokonaispituus on 6,05 metriä, XXL:n 20 senttiä enemmän. Vaikka kokonaispituus ei ole kasvanut edeltäjiin verrattuna paljoa, on uusissa malleissa selvästi enemmän tilavolyymiä. Sitä on luotu tylpemmällä ja pystymmällä keulalla, selvästi aikaisempaa leveämmällä vesilinjalla ja pystymmillä laidoilla. Esimerkiksi lattiatasossa sisäleveys on kasvanut yli 20 sentillä.

Alumiini on entistä enemmän esillä. Esimerkiksi Ulkopuolella laitojen väriraita on entistä ohuempi. Sisällä turkki on nyt alumiinia, samoin pulpettien sekä perä- ja keulapenkkien rakenteet.

Uimatasot on nostettu tavanomaista ylemmäs yhteen tasoon, mikä vaikuttaa loistoidealta. Tavanomaisen korkealta laiturilta niille on erittäin sujuva astua. Pinta-alaa on sen verran, että tasot sopivat myös heittokalastusalustoiksi.

XL:ssä kasvaneen tilavolyymin aistii etenkin peräpenkiltä käsin. XXL:n 20 lisäsenttiä on laitettu ohjaamon erillisistuinten ja peräpenkin väliin, minkä ansiosta avotilaan on saatu mahtumaan vaivatta u-sohva. Se tuo mukanaan istumapaikkojen lisäksi myös säilytystilaa.

Ohjaamo, pulpetit ja tuulilasit ovat identtiset, samoin keula-avotilan koko. Molempien vakiovarustukseen kuuluu muun muassa hydrauliohjaus ja 10-tuumainen Buster Q -älynäyttö. XXL:n keulassa on vakiona yksi laitapenkki, toisen saa lisävarusteena. Kehitysputkessa on myös täydellinen keulan kalastussarja, mikä tuo keulaan laitapenkkien lisäksi kalastustason, -tuolin ja keulamoottorin asennusvalmiuden. Kaikki keulakalusteet saa lisävarusteena myös XL:ään.

XXL:ssä on vakiona myös tuulilasinpyyhkimet ja trimmitasot, mutta muutoin vakiovarusteet ovat samat. XL:ään voi valita joko 100- tai 115-hevosvoimainen Yamahan pakettihintaan 41 500 tai 42 300 euroa. XXL:n pariksi saa joko 130- tai 150-hevosvoimaisen Yamahan, jälkimmäisen myös sähköisellä kaukohallintalaitteella varustettuna. Hinnat asettuvat 48 800 ja 52 800 euron välille.

www.buster.fi