Galeon esitteli 470 Skydeckin kuukausi sitten Düsseldorfissa. Sama Suomeen myyty yksilö on nyt esillä Helsingin venemessuilla. Veneen sisustus huokuu tyylikkyyttä ja laadukkuutta. Laatuvaikutelman osalta Galeon ei ole enää haastaja vaan pikemminkin mittapuu.

Puolalaisveistämö on ahkera innovoija, joka esittelee usein uutuuksissaan uudenlaisia ratkaisuja, joita muissa vastaavissa veneissä ei vielä ole. 470 Skydeck on tästä oiva esimerkki.

Siinä on harvinaisesti sekä yläohjaamo että sisäohjaamon ja salongin yläpuolelle avautuva lasikattoluukku, sekä kokoluokkansa suurin keulakannen oleskelutila.

Teknisen toteutuksen osalta tässä kokoluokassa täysin uniikkeja ratkaisuja ovat sähkötoiminen yläohjaamon satamapeite sekä terasseiksi avautuvat laidat. Laitojen lisäksi myös kansisalongin taaemmat sivuikkunat sekä peräseinä avautuvat, joten kansisalonki ja taka-avotila sekä niiden välissä oleva pentteri terassille avautuvine baaritiskeineen muodostavat ainutlaatuisen oleskelutilakokonaisuuden.

Kannen alla on kolmen makuukajuutan ja kahden toiletin tilaratkaisu. Omistajan sviitti on keskiveneessä ja sen jatkeena on suihkukaapilla varustettu yksityinen kylpyhuone. Runkoikkunat ovat nykytyyliin todella suuret, ja kookkaan parivuoteen ympärillä varsin hyvä seisomakorkeus.

Vip-vieraskajuutta on keulassa ja se kävisi sekä viimeistelyltään että tilavuudeltaan monessa veneessä masterista. Keulakajuutasta johtaa oma ovi veneen yleiskäytössä olevaan toilettiin, mikä sekin on varustettu erillisellä suihkukomerolla. Kolmas tilavilla parivuoteilla varustettu hytti on styyrpuurin laidalla.

Yläohjaamoon johtaa helppokulkuiset portaat tikkaiden sijaan. Sisäohjaamon kattoluukusta johtuen yläkansi ei ole niin tilava kuin rinnakkaismalli 460 Flyssa tai muissa tavanomaisissa flybridge-veneissä, mutta yläkannen helppo sulkeminen ja avaaminen korvaa paljon. Kojelauta painuu alas sähkötoimisesti ja sohvien selkänojat taittuvat näppärästi istuinosien alle, minkä jälkeen sähkötoiminen haitaripeite on valmis suljettavaksi – napin painalluksella.

Vaikka Galeonin laatuvaikutelma on hieno ja mukana on lukuisia innovaatioita ja liuta lisävarusteita, on messuveneen 800 000 euron hinta kilpailijoihin nähden hyvin kilpailukykyinen.

Muut Messujen matkavene -finalistit olivat Quicksilver Activ 855 Weekend ja Targa 27.2. Katso Totalveneen kaikkien Messujen Vene -finalistien esittelyvideo tästä. Videolla näkyy muun muassa laitojen avaaminen terasseiksi sekä yläohjaamon kattaminen. Messujen veneet valitsee puolueeton viisijäseninen raati, johon kuuluu Trafin, VTT:n, Kippari-lehden, Vene-lehden sekä Venemestari-lehden ja Totalveneen edustaja.

www.nordecnautic.fi | www.galeon.pl