Ruotsalaisen Anytecin tekemiselle täytyy nostaa hattua, sillä niin ehdotonta se on sekä tyyliltään, laatuvaikutelmaltaan että käytännöllisyydeltään. Nämä veneet on tehty siirtämään miehistö mahdollisimman nopeasti ja mukavasti, kelissä kuin kelissä, paikasta a paikkaan b.

Anytecin yleisilme on korostetun häijy. Anyteceissä on muskelia, eikä sitä piilotella sliipattujen muotojen tai mukamas ylellisten yksityiskohtien alle. Anytecilla kurvataan merelle, kun kaiken maailman "luksustendereitä" nostetaan jo telakalle.

www.anytec.fi

Anytec A21

A-sarjan pienin on ehta Anytec. Tässä veneessä tuulilasin kehys ei notku eikä kahvojen kestävyys ole kysymysmerkki. Myös tuulilasin välioven järeys on tässä kokoluokassa omaa luokkaansa.

A-sarjan avomallien trendi on tuulilasin ja ohjaamon vieminen eteenpäin, mikä maksimoi taka-avotilan koon. Keulaa käytetään lähinnä vain läpikulkuun. A21:n taka-avotilassa onkin poikkeuksellisen väljää, vaikka ohjaamossa on kookkaat kuppi-istuimet ja perässä kulmasohva.

Ihan halvalla aitoa-Anyteciä ei saa, vaikka hieman yli kuusimetrisen A21:n kohdalla onkin kyse A-sarjan aloitusmallista. Sekin valitaan muiden Anytec-mallien tavoin yleensä tehokkaimmalla moottorivaihtoehdolla (yllätys, yllätys), joka A21:n kohdalla on 200-hevosvoimainen. Sillä varustettuna kiinnostavimmat luvut ovat 50 ja 80 000.

Anytec A27C

Viime vuonna Messujen avoveneeksi valitun 8,4-metrisen avo-A27:n katettu malli tarjoaa äärimmäistä suorituskykyä äärimmäisen mukavasti, ainakin jos sattuu olemaan niiden neljän onnellisen joukossa, jotka saavat matkustaa Anytecin kustomijousituksella varustetulla kuppipenkillä.

Kauniilla säällä voi raottaa sähkötoimista lasikattoluukkua, mutta Anytecin erityiskyvyt tulevat epäilemättä paremmin esiin silloin kun tuulee ja on kylmä, eikä mitään räppänää ole tarkoituksenmukaista pitää auki.

Tehoalue on nostettu vastaamaan Yamahan uutta 425-hevosvoimaista XTO V8 -perämoottoria, mutta sille ei ole vielä hintaa. Toistaiseksi pitää siis tyytyä vaikkapa messuveneen kaltaiseen 350-hevosvoimaiseen Yamahaan, jolla pakettihinta on 139 500 euroa. C-mallin hintaero avomalliin on vain muutama tonni.

Anytec A30

A30 onkin sitten liki kymmenmetrinen avovene, jonka perälaudassa on kaksi Yamahan 425-hevosvoimaista monsteria, XTO V8 -perämoottoria. Niillä ja perusvarustein (johon siihenkin toki kuuluu esimerkiksi Simradin 16-tuuman monitoiminäyttö) A30 on hinnoiteltu 335 000 euroon.

Ohjaamo ja sen yhteydessä oleva matkustamo ovat järjestelyiltään poikkeukselliset. Kuskin paikka on keskellä ja tunnelma isojen näyttöjen äärellä ja tukevan penkin tiiviissä syleilyssä on kuin hävittäjässä. Ohjaamon ympärillä on neljä jousitettua kuppipenkkiä, kaksi molemmilla laidoilla. Taaempaa löytyy vielä kaksi kulmasohvaa ja pöytää käsittävä oleskelutila.

Etummaisten matkustajien penkkien edessä olevien luukkujen takana on suuret säilytystilat, joiden pohjalle saa patjankin. Silloin tila käy jonkinlaisesta tirsakammiosta. Peräkulmien suurissa laatikoissa on puolestaan pentterivarustus ja toiletti. Etenkin pentterin sijoitus koneiden viereen ja bensahuurujen äärelle tuntuu erikoiselta ratkaisulta, joka vaatii vähän sulattelua.