Yhä pienemmistä pulpettiveneistä väännetään nyt innolla erityisesti kalastukseen varusteltuja ja kalustettuja versioita, ja samalla polulla on myös Terhi.

Virolainen Kasse on puolestaan ottanut perinteisen näköisen ison avoveneen rungon, ja kalustanut sen kumiveneistä paremmin tutulla skootteripulpetilla.

www.terhi.fi

www.kasse.ee

Terhi 450 Fisher

Terhi 450 Fisher esiteltiin messuilla vasta konseptiveneenä, mutta sen verran valmiin näköistä oli, että eiköhän se ole selvää että vene tuotantoon otetaan ja myyntiin saatetaan. Varsinkin kun pienille erikoisvarustelluille kalaveneille tuntuu juuri nyt kysyntää olevan.

450 Fisher on kehitetty 450 CC -mallin päälle. Keskipulpetin etu on tasapainoinen ajettavuus ja mahdollisuus kalastaa esteettä veneen molemmilla laidoilla. Keulassa on korotettu kalastustaso ja myös perään on saatu mahtumaan kalastusistuin. Hintaa ei vielä lähdetty julkisesti arvioimaan.

Kasse 540 CC

Kasse 540 CC kuulostaa mallimerkinnän perusteella selvältä peliltä: taas yksi 5,4-metrinen keskipulpettivene. Ja tavallaan niin onkin, vaikka pulpettiratkaisu on tavanomaisesta poikkeava. Kassen keksintö on laittaa tilavan ja korkealaitaisen 5,4-metrisen rungon keskelle kahden istuttavalla satulapenkillä varustettu skootteripulpetti.

Rungon muoto on klassinen, pikemminkin puoliliukuva kuin liukuva ja limisaumainen. Mieleen tulee lähinnä pohjanmaan kalaveneet, Rönnqvistit, Parot ja Nymarit, joista viimeksi mainitun 610-mallin muotit ovat Kasselle hiljattain päätyneetkin.

Kassen moottorisuositus on 15–50 hevosvoimaa ja hinta ilman moottoria 7 950 euroa.