Pastellinsininen F//Line 33 on todellinen katseidenkerääjä. Italialaisen Alberto Mancinin piirtämät linjat soljuvat sulavasti. 

Avotilan tilaratkaisu suosii rentoa veneessä oleskelua. Kahdesta sohvasta, taittuvista selkänojista ja pöydästä koostuva kokonaisuus on monipuolisesti muunneltava ja mukautuva. Esimerkiksi pöytä säätyy sähköllä. Pentteri on ohjaamon ja etummaisen sohvan välissä, joten tarjoile pelaa nopeasti ja sujuvasti.

Ohjaamoon, pentteriin ja sohville on sujuvat kulkureitit molemmilla laidoilla. Keulakannelle johtaville sivukansille pääsee avattavien laitaporttien kautta. Uimataso muodostuu auki taittuvasta peräpeilistä.

Kannen alla on yllättävän hyvät tilat. Mukava sisäsalonki petautuu tarvittaessa myös parivuoteeksi, jollainen löytyy myös keskikajuutasta. Toiletti on iso ja varustettu suihkulla, mutta kalustus vaikuttaa aika aralta vedelle.

Konehuoneeseen kuuluu mieluiten kaksi tehokasta V8:sia, mutta myös V6- ja dieseloptiot on listalla. Hinnat alkavat reilusta 400 000 eurosta, messuvene päätyy 550 000 euroon.

Targa 45 Open on hämmästyttävän tilava, kuin 50-jalkainen. Salaisuus on ainakin osittain suorissa ja korkeissa laidoissa. Kannen alla on kahden makuukajuutan ja kahden kunnollisella suihkukomerolla varustetun toiletin tilaratkaisu. 

Mastercabin (yllä) on keskiveneessä, muttei keulan vipkajuutankaan (alla) oloissakaan ole todellakaan valittamista. Makuukajuuttoja täydentää sisäsalonki ja pentteri. 

Kansitasolla on tilaa matkustaa ja oleilla. Ohjaamon vieressä on korotettu lounge, josta muhkeat selkänojat tekevät keskimääräistä mukavamman. Taaempana on suorastaa jättimäinen u-sohva, jonka jatkeena on aurinkotaso. 

Aurinkotason alla on apuvenetalli, johon mahtuu Williamsin 280 Minijet -jettiribbi. Hydraulisen uimatason nosto- ja kantokyky on 400 kiloa. Apuvenetallin alla on puolestaan konehuone, jossa on kaksi Volvo Penta 440-hevosvoimaista dieseliä IPS-vetolaitteisiin yhdistettynä. 

Targa 45 on erittäin vakuuttava esitys Fairlinelta. Sen tilat ovat toimivat ja viimeistely huippuluokkaa. Messuveneen hinta kipuaa 950 000 euroon, josta lisävarustuksen osuus on noin 190 000 euroa.

www.mpyachts.fi 

www.fairline.com