Etenkin 6–6,5-metristen bowriderien luokka on uudistunut kahdessa vuodessa lähes täysin. Viime vuoden uutuussatoon kuuluivat AMT 210 DC, Bella 640 DC, Nordkapp Noblesse 660 ja Silver Tiger DCz. Tänä vuonna vuorossa ovat Yamarin 63 DC ja Finnmaster T6.

Finnmasterin R6/T6-mallipari korvaa aiemmat 62 BR:n ja DC:n. Uutuusparin muotokieli on uuden sukupolven Finnmastereista tutun kulmikas. Etenkin T6 on selvästi sukua isommille T7:lle ja T8:lle.

Tilaratkaisu on pohjimmiltaan tuttu, mutta hienosäädetty. Uimatasot ovat entistä tilavammat ja muodostavat moottorikaivon osittain peittävän astinlaudan kanssa yhtenäisen peräkannen, jossa liikkuminen on entistä helpompaa. 

Avotilan puolella on tilava u-sohva, jota täydentää jo vakiovarusteina pöytä ja aurinkotaso. Apukuskin paikka on toteutettu u-sohvan paapuurin päätyyn kääntyvällä heittoselkänojalla.

Kylmäsäilytysratkaisuksi on tarjolla lisävarustelistalla joko 18 litran kannettava kylmälaatikko tai kiinteästi asennettu 30-litran vetolaatikkojääkaappi. Itse asiassa molemmatkin mahtuvat mukaan jos niin haluaa.

Avokeulaisen R6:n keulassa on laitasohvat, jotka yhdistyvät optiona aurinkotasoksi. Kajuutallisesta T6:sta tullee Suomessa suositumpi. Sen kajuutassa on v-vuode, jonka voi täydentää yhtenäiseksi makuulavetiksi näppärästi itsekantavalla täytepatjalla. 

Kajuutan ovensuussa on isompien T-mallien tapaan pieni pukeutumispenkki, vaikka istumakorkeus on niukka. Ikkunoita kajuutassa ei ole, joten kirkas pleksiovi on kajuutan ainoa luonnonvalonlähde ja ilmanvaihdon luukku. Lisävarustelistalta löytyy avattava kansiluukku.

Moottorivaihtoehtoja on kolme, 130-, 150- ja 200-hevosvoimaiset Yamahat. Kahteen tehokkaimpaan saa lisävarusteena sähköisen kaukohallintalaitteen. Tehokkaimmalla vaihtoehdolla ylletään noin 45 solmun huippunopeuteen, mutta 150-hevosvoimaa ja noin 40 solmua riittänee useimmille. Silloin pakettihinnatkin jäävät nippa nappa alle 50 000 euroon. 

Vakiovarustus on keskimääräistä parempi, pitäen sisällään jo mainittujen lisäksi esimerkiksi Garminin 9-tuumaisen kaikuplotterin, ajokuomun ja satamapeitteen, tuulilasinpyyhkimen, vetokaaren sekä täydellisen turkkipinnoitesarjan (T6:ssa tiikki, R6:ssa Linedeck-pinnoitematto).

www.finnmaster.fi