Kun vesi on leväistä, uimisen sijaan olisi parempi ottaa viilentävä suihku raikkaalla vedellä. Ja jos kuitenkin käy sinileväisessä vedessä, tulisi aina käydä sen jälkeen suihkussa.

Luonnonsatamissa tai monessa muussakaan satamassa uimareille ei kuitenkaan suihkua rannoilta löydy. Suihkuun pääsee yleensä vasta illalla, kun oma saunavuoro koittaa.

Mikä siis avuksi?

Paras keino olisi asentaa veneen uimatasolle juomavesisäiliöstä vetensä ottava suihku. Harvalla kuitenkaan on keskellä parasta hellejaksoa aikaa (tai energiaa) aloittaa päivien urakka suihkun rakentamiseksi, jos tällainen luksus veneestä puuttuu.

Joten täytyy keksiä jotain muuta.

Yksi hyväksi havaittu patenttiratkaisu on hankkia akkukäyttöinen käsisuihku, joita myydään etenkin mökkiläisille. Käsisuihkussa on akku, pieni pumppu ja letku. Perinteisessä rantasaunassa, jossa on kantovesi, tälläinen suihku säästää vettä ja vaivaa. Mötikkä laitetaan vain saaviin, jossa on saunan padasta otettua lämmintä vettä, ja lämmin suihku on valmis.

Sama systeemi toimii loistavasti myös veneessä. Tosin yleensä silloin saa vain kylmää vettä (ellei sitten veneessä ole lämminvesivaraajaa). Vesi laitetaan juomavesitonkkaan, letkun pää tonkkaan – ja suihku on valmis.

Ohessa muutamia esimerkkejä akkukäyttöisistä käsisuihkuista (ja linkit verkkokauppoihin):