Cafébrygganille saavutaan ennen kaikkea nauttimaan Högsåran ainutlaatuisesta saaristolaistunnelmasta. Sataman sijainti alueen suurimman solmukohdan Kasnäsin tuntumassa madaltanee myös osaltaan monen kynnystä pysähtyä paikassa. 

Cafébryggan on nopeasti saanut lempinimen kulissilaituri. Nimi juontuu satamaa pohjoistuulilta suojaavasta seinästä, joka on rakennettu menneiden vuosikymmenten rantavajoja imitoiden. Värikäs kulissi on kekseliäisyydessään sekä sympaattinen että toimiva. Myös etelään antavan laidan voisi kenties vuorata samanlaisilla kulisseilla, sillä aivan sataman tuntumassa on saaren melko karu lossiranta.

Café viittaa vuorostaan Högsåran kylässä sijaitsevaan Farmors Café:hen, joka nimestään huolimatta on sekä kahvila että ravintola. Satamaa ylläpitää nimittäin sama perhe, joka pyörittää jo jonkinlaiseksi instituutioksi muodostunutta kahvilaravintolaa. Vaikka sitä ei erikseen sataman sääntökirjassa mainita, lienee vierailu Farmors Caféssa välttämättömyys satamassa pysähtyessä. Cafébrygganilta on muutaman sadan metrin reipas tepastelu kahvilaan. 

Farmors Café sijaitsee vanhassa punamullatussa luotsituvassa. Paikan suurin vetonaula on paikalla leivotuista kakuista koostuva kakkupöytä. Makoisten kakkujen lisäksi Farmors Cafélla on menu, joka vaihtelee päivittäin riippuen sesongin raaka-aineista. Ensisijaisesti raaka-aineet tulevat paikallisilta tuottajilta ja annokset koristellaan usein kahvilan omasta puutarhasta poimituilla kukilla ja yrteillä.   

Cafébrygganin tunnelma on varsin leppoisa, kun verrataan Kylälahden toisessa päässä sijaitsevaan Lillbackan pari pykälää eloisampaan vierassatamaan. Cafébrygganin avulias henkilökunta ohjaa tulijat sopivimmille paikoille ja niputtaa Ruotsin malliin pienempiä veneitä lisätilan luomiseksi. Laiturilla on Farmors Cafén “sivukonttori”, pieni satamakioski, josta voi ostaa Farmors Cafén aamutuoretta leipää, pikkusuolaisia, juomia, makeita herkkuja ja jäätelöä. Lisäksi laiturilta löytyy vesivessa, suihku, jäteastia, tiskausmahdollisuus ja sähkö. Sähköt tulevat saaren tuulimyllyistä ja sataman aurinkopaneeleista.   

2,0–3,5 metriä syvään satamaan mahtuu noin 20 venettä. Muutama venepaikoista on varattavissa etukäteen ja muut täytetään saapumisjärjestyksessä. Satamamaksu on 1 €/tunti (minimimaksu 5 €) tai 29 €/yö. Yli 50 jalkaisilta aluksilta veloitetaan 50 €/yö. Maksun voi suorittaa Parkman tai Easypark -sovelluksilla, satamakioskissa tai Farmors Caféssa. Satamapaikan voi halutessaan varata joko sähköpostitse tai soittamalla. Varauksen voi tehdä viimeistään 48 tuntia ennen saapumista ja etukäteen varatusta paikasta veloitetaan pieni lisähinta.