Jungfruskärin saariryhmä sijaitsee keskellä Kihtiä, Saaristomeren kansallispuiston luoteisessa kulmassa. On helppo kuvitella tämän olleen jo ammoisina aikoina eräänlainen turvasatama.

Nykyinen retkisatama on Metsähallituksen hoidossa. Kiinnittyminen tapahtuu ankkurilla tukevaan laituriin. laiturin ohella hyvä rantautumispaikka on laiturin viereinen kallioranta, jonka syväys riittää köliveneillekin. Rantakallioilla on kiinnittymiskoukkuja.

Palvelut ovat sitä mitä luontokohteelta voi parhaimmillaan odottaa. Hyvä tulentekopaikka, pöytä ja penkit ja huussi hiukan sivummalla.

Junfruskärissä kannattaa ilman muuta kiertää kolmen kilometrin mittainen monipuolinen luontopolku, ja varata siihen riittävästi aikaa. Luonto on rehevämpää ja monipuolisempaa kuin rantakallioita tervehtiessä odottaisi. Polun varrella olevasta lintutornista avautuu hyvät tarkkailuasemat ympäristöön.

Luontopolun varrelta löytyy opastauluja mutta myös saaren muuhun historiaan viittaavia kohteita, kuten armeija-ajan tykki ja sota-ajan neuvostoliittolaisen pommikoneen miehistön jäsenen hauta. Vierailuaikana törmäsi ensimmäistä kertaa ”lehdestettyihin” puihin. Niiden latvat ja oksat on katkottu ja syötetty paikalliselle karjalla talviravinnoksi. Saarikierroksen taukoa rannalla istuessa saimmekin seurata läheltä lehmien touhuja.