Koillisväylän laajeneminen lupaa veneilijöille entistä parempia palveluja suojaisan veneilyreitin varrella.Kaikissa Koillisväylän satamissa on veneilijöille tarjolla vähintään sähkö, vesi ja suihku/wc, jätepiste ja septitankin tyhjennys. Kahvila- ja ravintolapalvelut sekä saunomis-, majoitus- ja tankkausmahdollisuus on tarjolla useissa kohteissa, samoin välinevuokrausta.

Satamat tarjoavat taukopaikan niin moottori- kuin purjeveneilijöillekin. Hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitsevissa satamissa on myös mahdollisuus miehistön vaihtoon.

Jokainen satama on omanlaisensa ja niitä kehitetään aktiivisesti. Esimerkiksi Taalintehtaan satamaan asennettiin viime kesänä uudet, kävelyaisoilla varustetut laiturit ja massiivinen aallonvaimennin suojaamaan satamaa. Tänä kesänä Taalintehtaan palvelutarjonta vahvistuu uudella hotelli-ravintola Ullman’s Villalla. Mathildedalin satamaa on kunnostettu kevään aikana, ja myös suosittu ulkoporeallas on uusittu. Villa Wolaxin satamaa on puolestaan laajennettu jo 40-paikkaiseksi.

Koillisväylän satamia kehitetään vastuullisesti ja ympäristöä suojellen. Förbyssa sataman turvallisuutta ja viihtyisyyttä on parannettu lisäämällä pelastusvälineistöä ja kohentamalla siisteyttä jätteiden lajittelupisteellä. Förbyn, Mathildedalin ja Taalintehtaan vierassatamat sekä Villa Wolax ovat olleet jo aiemmin osa Pidä Saaristo Siistinä ry:n ympäristöystävällisten Roope-satamien ketjua, ja tälle kaudelle joukkoon liittyi myös Bromarvin satama.

Koillisväylän satamissa järjestetään kesän aikana monipuolista ohjelmaa veneilijöiden ja muiden matkalaisten viihtymiseksi. Esimerkiksi Taalintehtaan satama-alue täyttyy kulttuurin- ja musiikinnälkäisestä yleisöstä Baltic Jazzien ja Festival Norpaksen aikana. 

Perinteinen laiturijooga toteutetaan jo kymmenettä kesää Mathildedalin satamassa, jossa järjestetään Salo Jazz ry:n kanssa yhteistyössä musiikillinen jazzbrunssi muutaman kerran kesässä. Villa Wolaxissa heinäkuiset perjantait tuovat live-esiintyjiä tunnelmoimaan satamaan. Aktiivisen kyläyhteisön toiminta heijastuu koko 25-paikkaisen Bromarvin sataman toimintaan. Satamaravintola Strandbistron terassilla kaikuu kesäkeskiviikkoisin elävä musiikki. Bromarvin ravintolatoimijat järjestävät kesällä kaikkiaan 40 elävän musiikin tapahtumaa.

www.koillisvayla.fi