Linnansaaren kansallispuistossa on saatu rakennustyöt hyvälle mallille. 

– Sammakkoniemen keittokatoksen jatkeeksi on rakennettu esteetön tiskipaikka, joka viimeistellään heti kun saareen päästään, kertoo suunnittelija Leo Parkkonen Metsähallitukselta. Linnansaaren kansallispuiston pääsaarelle ja sen Sammakkoniemen vierassatamaan pääseekin pian veneellä, kunhan jäät ovat lähteneet. 

Kesäaikaan (18.6.–27.8.) saarelle kulkee päivittäin vuorovene Oravista, ja venetaksi on tilattavissa 1.5.–31.10. välisenä aikana minne vain Haukivedellä. Venekyydit saa tarvittaessa esteettöminä käytössä olevien keulaportillisten veneiden ansiosta, ja myös kaikki Sammakkoniemen laiturit ovat esteettömiä.

Myös Porosalmen Järvisydämestä pääsee Linnansaareen venekyydillä päivittäin 21.6.–31.10. välisenä aikana. Toukokuun loppupuolelta alkaen (18.5.–20.6.) vene kulkee keskiviikosta lauantaihin. Sekä Järvisydämestä että Oravista voi varata myös opastetun norppienkatseluretken jo nyt. Tällä hetkellä on hyvät mahdollisuudet onnistua näkemään saimaannorppa, joka köllöttelee toukokuussa pitkiä aikoja rantakallioilla.

Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoihin voi tutustua myös omalla tai vuokratulla veneellä, kanootilla tai kajakilla, joiden vuokrapalveluja Metsähallituksen yhteistyöyrittäjät tarjoavat. Leiriytyminen molemmissa kansallispuistoissa on jälleen sallittua 1.5. alkaen merkityillä leirintäalueilla. Tulenteko kansallispuistoissa on sallittua vain merkityillä tulipaikoilla, ja etukäteen on hyvä selvittää mahdollisesti voimassa olevat metsäpalovaroitukset.

Koloveden kansallispuistossa on niin ikään tehty paljon uudistuksia talven ja kevään aikana. 

– Kirkkorantaan on rakennettu yrittäjille varasto, josta asiakas voi noutaa vuokraamansa välineet yrittäjältä saamallaan avainkoodilla, valottaa Parkkonen. 

– Lisäksi rantaan on tehty uudet kanoottipukit ja Kirkkorannan tienvarren pysäköintialuetta laajennetaan keväällä. Myös Huhtiniemen lammaspaimenkohteessa on tehty valmistelevia töitä kesää varten, ja Mäntysalon savottakämpän varaustuvalla on tehty saunaremontti.

Koloveden kansallispuistoon johtavat tiet ovat tällä hetkellä huonossa kunnossa lumen ja kelirikon vuoksi, joten vielä sinne ei pääse laskemaan veneitä tai kanootteja vesille. 

Linnansaaren kansallispuiston saapumisohjeet ja veneaikataulut 
Linnansaaren kansallispuiston palvelut ja yhteistyöyrittäjät 
Koloveden kansallispuiston palvelut ja yhteistyöyrittäjät 
Retkietiketti

www.luontoon.fi

www.retkikartta.fi