Vasikkasaaressa on entuudestaan ollut kaksi laituria, mutta toinen niistä on saaren kesämajayhteisön yksityiskäytössä ja toinen varattu reittiliikenteelle. Kesäkuun alussa saaren itärannalle valmistunut uusi vieraslaituri parantaa oleellisesti saaren retkeilykäyttömahdollisuuksia. Uudessa kiinnittymisaisoilla varustetussa laiturissa on 16 venepaikkaa.

Vasikkasaareen voi tutustua kunnostettuja polkuja pitkin kuljeskelemalla ja paikkoja ihmetellen. Niihin kuuluvat muun muassa vaikuttavan akustiikan ja tunnelman omaava entinen öljysäiliön raunio sekä vanha kallioon louhittu lentopolttoainevarasto, joka on jossain vaiheessa rakennettu katsomo kesäteatteriesityksiä varten. Vasikka Areena on puolestaan "urheilu- ja leikkikenttä", joka on muodostunut paikalla aikoinaan seisseen toisen öljysäiliön järjellä olevien pohjan ja reunamuurien suojaan.

Saaren itärannalta aukeaa näkymät sotilassaari Santahaminaan ja sinne johtavaan Hevossalmeen, eteläkärjestä Suomenlinnan ja Vallisaaren väliseen Kustaanmiekkaan, lännen puoleisilta kallioilta Suomenlinnaan ja Helsingin keskustaan sekä Pohjoiskärjestä Laajasaloon rakentuvaan uuteen Kruunuvuorenrannan kaupunginosaan ja sen rakennustyömaalle.

Retkeilymahdollisuuksia tukee saaren yleisessä käytössä olevat grillauspaikat ja kuivakäymälät.

www.vasikkasaari.org