Vargatan satama Ahvenanmaan itä-saaristossa Vårdön saarella on mukava levähdyspaikka vanhan postireitin varrella. Satamaa on paranneltu sen ylläpidosta vastaavan Wikens Wänner -yhdistyksen toimesta vuosi vuodelta.

Harriet Strandvikin luotsaama ravintola Hamnmagasinet avasi ovensa viime kesänä, ja ehti ihastuttaa monet. Etenkin makasiinin hampurilaispäivät nousivat pienimuotoiseen kulttisuosioon.

Sama meininki jatkuu tänä vuonna, mutta entistä ehompana. Viime vuonna kunnostetut sisätilat ja terassit ovat saaneet meren puolelle tuulelta suojaavan avattavat lasituksen.

Satamaa on puolestaan laajennettu kylkikiinnityspaikkoja tarjoavalla pistolaiturilla. Muihin viimevuosien parannuksiin kuuluvat muun muassa koko sataman kattava maasähköjakelu sekä uusi palvelurakennus ja jätepiste.

Kauniille kylälle on satamalahdesta matkaa kilometri. Matkan voi taittaa jalan tai satamassa lainalle saatavalla polkupyörällä. Perinteisen kyläkaupan valikoima on monipuolinen ja sisältää myös paikallisia tuotteita.

www.facebook.com/vargatabrygga