Vargata kuuluu niihin satamiin, jossa aika tuntuu pysähtyvän. Keväisellä vierailulla satama uinuu tyhjillään, mutta voi hyvin kuvitella lempeän kesäillan, puolillaan olevan sataman sekä väkeä istuskelemaan ja turisemaan rannan puisten pöytäpenkkien äärelle. Keskustelu soljuu hiljaiseen sävyyn ja tunnelma on samettisen seesteinen. Viereiseltä pieneltä hiekkarannalta kuuluu silloin tällöin pikkulasten kiljahdus ja laiturin toisesta päästä toisinaan molskahdus, kun vähän isommat loikkaavat hyppytornista veteen.

Rauhaisassa satamassa on hyvät palvelut, jos ei kaipaa sähköä tai ravintolaa. Parin vuoden ikäisessä huoltorakennuksessa on siistit vessat ja suihkut. Varsinaista laiturisähköä tai -vettä ei ole, mutta huoltorakennuksen seinässä olevasta vesipisteestä saa juomavettä ja pistorasioista virtaa, jos kelan pituus riittää. Kunnolliset sähkötolpat kuuluvat satamaa ylläpitävän kyläyhdistyksen lähivuosien investointisuunnitelmiin.

Rantalaituriin mahtuu poijuihin kiinnittyen hyvinkin parikymmentä venettä, mutta ruuhkaa Vargatassa ei yleensä ole. Rannasta saa lainaksi polkupyöriä kyläkaupalla käyntiä varten. Matkaa on reilu kilometri, joten kävellenkin pääsee. Kauppa on perinteinen, monipuolisen valikoiman omaava kyläkauppa.

Kylällä asusteli aikoinaan myös kirjailija Sally Salminen, jonka kuuluisin romaani on 1930-luvulla julkaistu merimiehen vaimon raadannasta kertova Katariina. Vargata kuuluu Vårdön kuntaan, josta on kotoisin myös Myrskyluodon Maijan kirjoittanut Anni Blomqvist.