Kaarinassa, Kuusiston saaren lounaiskärjessä sijaitseva Villa Wolax avasi vierassataman menestyksekkäästi viime vuonna. Tänä vuonna kasvavaan kysyntään on vastattu laajentamalla laitureita ja lisäämällä poijupaikkoja, rakentamalla veneilijöille uudet suihkut ja wc:t sekä palvelutarjontaa kehittämällä.

Rannassa oleva kommodorin huvilaan on avattu etenkin veneilijöitä palveleva rantakahvila. Tarjolla on muun muassa konditoriatuotteita, oman savustamon kalaa ja alueen pienpanimoiden oluita. Rantanurmikolle parkkeerattu vuoden 1927 Ford toimii rantakahvilan toisena myyntipisteenä. 

Villa Wolaxin ravintolapalveluiden lisäksi yöpyville veneilijöille on järjestetty kauppakassipalvelu Kuusiston K-kaupasta. Lähiympäristöön tutustumiseen maitse tai vesitse satamasta voi vuokrata perinteisten suppilaudan tai Efatbike-sähköpyörän. Lisäksi Jetboard Finland tuo Villa Wolaxiin vuokrattavaksi jettimoottorilla varustettuja jetboardeja sekä sähkötoimisia eFoil-kanstosiipilautoja.

Talven aikana Wolaxin uimarantaa on suurennettu ja se sijaitsee mukavasti kesäkahvilan vieressä. Lasten leikkipaikalle on hankittu uusia laitteita ja aivan Villa Wolaxin pihasta lähtevä luontopolku on raivattu kauniiksi ja helppokulkuiseksi. Toimintaa on kehitetty kestävämmäksi ja vihreämmäksi, minkä myötä Villa Wolaxin on saanut Green Key -sertifikaatin ja vierassatama on nyt Roope-satama.

www.villawolax.fi