Toisin kuin Helsingin saarikohteisiin, Stansvikin kartano- ja ranta-alueelle pääsee myös maateitse. Se ei kuitenkaan latista veneilykohteen prestiisiä. Veneilijän kannalta olennaista on se, että ravintola Stansvikilla on rannassa oma vieraslaituri. Kolmen tunnin vierailu laiturissa on maksuton, yöpymisestä peritään satamamaksu.

Ravintola tarjoilee maukasta arkilounasta ja suosittua sunnuntaibrunssia. Juhlapyhinä on erikoiskattauksia ja lauantait yleensä varattu yksityistilaisuuksille. Ravintolan toiminta käynnistyy jo pääsiäisestä.

Ravintolan kautta hoituu satamamaksun lisäksi myös Stansvikin upean rantasaunan ja paljun tai vaikka koko Stansvikin kartanon päärakennuksen vuokraus.

Helsingin kaupungin omistaman, mutta Jyty Metropoli ry:n hallinnoiman kartanon vehreässä pihapiirissä kannattaa tehdä ainakin pieni kävelylenkki, samoin luonnonkauniilla Tahvonlahdenniemellä. Aivan vieraslaiturin vierestä löytyy pieni uimaranta sekä grillikatos. Sen ja alueella olevien tenniskenttien käyttömahdollisuutta voi tiedustella Jyty Metropolilta.