Vänön vierassatama sijaitsee Kemiönsaaren kunnan ulkosaaristossa. Taalintehtaalta Vänöseen on matkaa noin 15 meripeninkulmaa ja Kasnäsista alle 10.

Vänön saarella asuu noin 15 vakituista asukasta. Kesäisin kaikki muuttuu, kun veneilijät ja muut vapaa-ajanviettäjät saapuvat. Vänön saaristoon kuuluu noin 150 saarta, joista monien kesäasukkaat vierailevat säännöllisesti Vänön vierassatamassa kahvilla tai hyvin varustellussa pikku kaupassa. Strandhugget terasseineen on kesä-Vänön keskus.

Perinteinen kalastajakylä sataman ympärillä elää yhä vahvasti luonnonihmeiden keskellä. Majoittua voi vuokramökeissä tai rivitalonpuolikkaassa – sekä saunaa lähempänä sijaitsevassa Stensin perinteisessä saaristotalossa. Omalle veneelle saa sähköä laiturista, ja kylpemäänkin siis pääsee.

Saunaan joutuu tai saa kävellä noin kilometrin verran satamasta kaunista pellonreunaista tientapaista. Kaupunkilaisveneilijät ja lapset voivat kummastella niityllä maleksivia lampaita.

Vänön erikoisuuksiin kuuluu vuonna 1975 rakennettu merenkulkukappeli, joka on uskollinen kopio vuonna 1870 palaneesta alkuperäisestä pyhätöstä. Tunnelma pienessä ja tyhjässä rakennuksessa vie mielen merenkulun historiaan ja samalla Vänön saaren erinäisiin vaiheisiin.

Uudelleenrakennettu kappeli on saunan tavoin kävelymatkan väärti. Kappelista on enää pieni matka hiekkarannalle, josta voi pulahtaa uimaan. Paluumatkalla satamaan voi napsia polunvarren pensaista marjoja suuhunsa ja kohdata Vänön oman kulttuuritalon. Siellä puolestaan järjestetään näyttelyitä, juhlia, kerhoiltoja ja musiikkitapahtumia.

Veneilijä voi myös tyytyä terassiin tai aktivoitua luontopolun tai ehkä ainutlaatuisen metsässä, pelloilla ja kallioilla kulkevan frisbeegolfradan kiertämiseen. Ohjelmanumeroista suosituin lienee Vänö-päivä heinäkuun ensimmäisenä lauantaina. Kaksi viikkoa myöhemmin järjestetään puuvenepäivä.

Vänön vierassataman henkilökunta tuntee asiakkaidensa tarpeet vuosikymmenten kokemuksella. Paikalliset asukkaat ovat hekin tottuneet veneilijävieraisiin ja ottavat heidät lämpimästi vastaan.