Pääosaan Beneteaun tiedote nostaa yhdessä Sentinel Marine Solutionsin kanssa kehitetyn Seanapps-sovelluksen. Kyse on merkkikohtaisesta veneapista, joka antaa käyttäjille, jälleenmyyjille ja vaikkapa charter-yrityksille mahdollisuuden verkottua, seurata ja jakaa haluamallaan tavalla vene- ja käyttäjäkohtaista tietoa.

Appi lanseerataan alkuun valikoiduissa mallivuoden 2022 Beneteau-, Jeanneau- ja Prestige-malleissa, mutta vuoteen 2025 mennessä se tulee vakiovarusteeksi kaikkiin Beneteau-konsernin vuosittain valmistamaan noin 9 000 veneeseen.

Voimalinjojen sähköistymisen Beneteau-konserni aloittaa lanseeraamalla Beneteau-purjeveneisiin ja Excess-purjekatamaraaneihin hybridivaihtoehtoja. Cannesin messuilla on esillä hybriditekniikalla varustetut Beneteau Oceanis 30.1 ja Excess 15.

Moottorivenepuolella ranskalaiskonsernin täyssähköpioneeriksi ryhtyy puolalainen Delphia. Sille on kehitteillä kokonaan uusi sisä- ja rannikkovesiveneilyyn soveltuva täyssähköveneiden mallisto, jonka ensimmäiset mallit julkaistaan tammikuussa 2022 Düsseldorfin Boot-venemessuilla.

Beneteau-konserni on Lagoon- ja Excess-brändeillään vahva tekijä purjekatamaraanien kasvavilla markkinoilla, mutta nyt se iskee kyntensä todenteolla myös orastaviin moottorikatamaraanien segmenttiin. Pelin avaa Prestige, jonka hyvin menestyvää moottorijahtien mallistoa laajennetaan neljännellä mallisarjalla. S-, F- ja X-sarjojen rinnalle syntyy moottorikatamaraanien M-sarja.

Katamaraanit tekevät tuloaan myös päiväretkikäyttöön tarkoitettujen perämoottoriveneiden luokkaan. Sinne Beneteau-konserni lähtee yhdysvaltalaisella Four Winns -brändillä. Sitä ennen mallivuodelle 2022 Four Winns julkistaa kuitenkin täysin uuden Horizon-bowriderien malliston

Toisen Beneteaun omistuksessa olevan jenkkimerkki Wellcraftin mallistoa laajennetaan merkittävästi. Samalla perinteikkään brändin statusta halutaan kohottaa merkittävästi.

Wellcraft mallistoon saadaan suorituskykyisten avomerikalastusveneiden rinnalle sarja luksukkaita päiväretkikäyttöön kohdistettuja keskipulpettiveneitä sekä seikkailunhaluisille tarkoitettuja nykykaikaisen nopeita retkiveneitä.

www.beneteau-group.com