Kilpailun tuomaristo muodostuu entisitä ja nykyisistä superjahtien omistajista, joten tuomarilinja on epäilemättä tiukka, mutta reilu. Lisäksi tuomaristo oli tutustunut kaikkiin kilpailijoihin paikan päällä. Tästä huolimatta tuomariston oli vaikea valita kumpi Balticeista voittaisi koko sarjan, mutta loppujen viimeksi pienempi Perseverance voitti kisan pienellä marginaalilla. Erityisesti veneen käytännöllinen ja selkeä suunnittelu sekä veneen hybridivoimalinja antoivat veneelle tarvittavat lisäpisteet. 

Klassisesti muotoiltu Perseverance on Dykstra Naval Architects -suunnittelutoimiston käsialaa. Vene muistuttaa vanhan ajan luotsikutteria, mutta on rikiltään ja vedenalaiselta profiililtaan äärimmäisen moderni. Veneen kaikkia toimintoja voi ohjata nappia painamalla. Perseverance on 35,8 metriä pitkä ja 7,86 metriä leveä. Veneen uppouma on 103 tinnia ja syväys nostoköli alhaalla on 6 metriä. Köliä nostamalla syväystä voi pienentää neljään metriin. 

Veneen sisutus on asiaankuuluvan tyylikästä tummaa ja vaaleaa tammea. Veneen järjestelmät on suunniteltu säästämään energiaa, ja niinpä esimerkiksi ilmastoinnin hukkalämpö käytetään käyttöveden lämmitykseen. Veneen akut latautuvat valmistajan mukaan täyteen neljässä ja puolessa tunnissa ja niiden energia riittää veneen järjestelmien pyörittämiseen lähes yhdeksäksi tunniksi. 

www.balticyachts.fi