Cannesin venemessut on perinteisesti järjestetty Cannesin keskeisimmässä huvivenesatamassa, Vieux Portissa. Näyttelyn suosio on ollut viime vuodet selvässä kasvussa, ja sen myötä Vieux Port käynyt ahtaaksi.

Tänä vuonna messuilla oli esillä 638 venettä, joista liki 150 oli purjeveneitä ja loput moottoriveneitä pituudeltaan 2,4–50 metriä. Näyttelyalueena Vieux Port on ahdas, sokkeloinen ja tupaten täynnä. Näyttelyjärjestäjän kannalta se on ongelma, kun nykyiset näytteilleasettajat haluaisivat tuoda esille enemmän veneitä ja isompia osastoja, mutta tilaa ei ole. Ei oota joudutaan myymään myös uusille tulijoille.

Tätä taustaa vasten ei ole suuri yllätys, että Cannes Yachting Festival laajenee ensi vuonna toiseen satamaan, Port Cantoon. Se sijaitsee 10 minuutin merimatkan päässä itään Vieux Portista. Satamien välillä liikennöin non-stop-vesibussi.

Port Cantoon muuttavat ensi vuonna purjeveneet ja katamaraanit, joten moottoriveneet ja -jahdit saavat pelikentäkseen koko Vieux Portin. Messujärjestäjä odottaa molempien määrän luonnollisesi lisääntyvän.

Purjeveneiden osalta se tarkoittaisi käytännössä sitä, että Cannes Yachting Festivalista tulisi esillä olevien purjeveneiden määrän perusteella maailman suurin purjevenenäyttely. Port Cantosta varataan yksirunkopursille 400 ja katamaraaneille 450 metriä laituria sekä runsaasti maaosastoalueita.

Cannes Yachting Festival järjestetään ensi vuonna 10–15. syyskuuta.

www.cannesyachtingfestival.com