Kuusipäiväisillä, sunnuntaina 12. syyskuuta päättyneillä messuilla vieraili järjestäjän mukaan 54 400 vierasta. Se on samalla tasolla kuin ennätysvuonna 2019, jolloin Cannesin messut edellisen kerran järjestettiin. Cannesin venenäyttely oli tapahtumana myös tänä vuonna erittäin kansainvälinen. Messujen päätöstiedotteen mukaan kävijöistä arviolta puolet tuli muista maista kuin Ranskasta.

Messuilla oli kaikkiaan 575 näytteilleasettajaa ja 620 venettä, joista 141 sai Cannesissa ensiesittelynsä. Näytteilleasettaja- (-7%) ja venemäärissä (-4%) jäätiin niukasti jälkeen vuoden 2019 luvuista. Cannesin venemessujen tapahtuma-alue on jaettu kahteen erilliseen satamaan. Keskustan perinteinen Vieux Port on pyhitetty moottoriveneille, läheinen Port Canto purjeveneille.

Cannesin venemessujen omistuksesta ja järjestämisoikeudesta on käyty kulisseissa riitaa jo vuosia. Vastakkain ovat olleet messut vuodesta 1998 järjestänyt Reed Expo ja messut tilannut Ranskan venealan keskusliitto Fédération des Industries Nautiques, lyhyemmin FIN, joka irtisanoi Reed Expon sopimuksen yksipuolisesti jo vuonna 2016. Pariisin korkein oikeus antoi asiasta aiemmin tänä vuonna päätöksen, jonka mukaan Reed Expolla on messujen järjestämisestä voimassa oleva sopimus aina vuoteen 2041 saakka.

www.cannesyachtingfestival.com