Winnebago on kotitantereellaan Yhdysvalloissa lähes synonyymi matkailuajoneuvoille, joita se on valmistanut jo viime vuosituhannen puolivälistä saakka.

Chris-Craftin venevalmistuksen historia on jäljitetty vielä pidemmälle, vuoteen 1874. Nykyisin Chris-Craft tunnetaan etenkin luksusluokan päiväristeilijöiden valmistajana. Mallisto alkaa 21-jalkaisista umpi- ja avokeulaisista runabouteista ja päättyy 44-jakaiseen Commander-jahtiin.

Venevalmistajana Chris-Craft seilasi 80- ja 90-luvuilla omistajalta toiselle, kunnes se päätyi vuonna 2001 arvotuotemerkkien kehittämiseen erikoistuneelle Stellican Ltd:lle. Sen jälkeen Chris-Craft on noussut uuteen kukoistukseensa. Aiemmin Stellican on nostanut Chris-Craftin tavoin ainakin jonkin asteisesta unohduksesta tai kaaoksesta takaisin jaloilleen ja uuden omistajan huomiin muun muassa Rivan sekä Indian-moottoripyörät.

Winnebagolle Chris-Craftin hankinta tarkoittaa ensimmäistä, muttei välttämättä viimeistä tai ainoaa askelta venemarkkinoille. Winnebagon tiedotteen mukaan yhtiö etsii yhä aktiivisesti uusia mahdollisuuksia täydentää ja monipuolistaa vapaa-ajan markkinoille suunnattua tavaramerkki- ja tuotevalikoimaansa.

Chris-Craftista maksettua kauppahintaa tai yhtiön viimeisimpiä talouslukuja tiedotteessa ei kommentoida. Sen sijaan tiedotteessa odotetaan kaupan vaikutusten jäävän Chris-Craftin päivittäisessä toiminnassa minimaalisiksi.

www.chriscraft.com

www.winnebagoind.com