Cox CXO300 on 300-hevosvoimainen dieselperämoottori, joka on herättänyt maailmalla kiinnostusta sekä työ- että huvivenekäyttöä ajatellen. Suomi ei kuitenkaan ole ollut Coxin alkuvaiheen päämarkkinoita, joten maahantuojaa saati koneita ei ole täällä vielä näkynyt. 

Nyt tilanne saattaa muuttua, sillä Cox Marine on nimittänyt Suomeen maahantuojan. Nimitys on tosin tehty vähän vasemmalla kädellä, sillä Suomen edustus on yksinkertaisesti annettu ruotsin maahantuojalle Diesel Powerille. Vastaavat ratkaisut ovat harvemmin olleet erityisen tehokkaita. Coxin ja dieselperämoottorien kannalta Suomen markkinoiden potentiaali piilee Suomen laajassa veneteollisuudessa sekä työ- ja viranomaisvenekannassa.

CXO300 on iskutilavuudeltaan 4,4-litrainen turboahdettu V8, jolle valmistaja lupailee jopa kolminkertaista käyttöikää bensiiniperämoottoreihin verrattuna. Polttoaineenkulutuksen pitäisi olla noin 25 prosenttia vastaavan tehoisia bensakoneita pienempi. Vääntöä on tarjolla 650 newtonmetriä kun 300-hevosvoimaset bensaperämoottorit jäävät tyypillisesti noin 400 newtonmetriin.

www.coxmarine.com

www.dpower.se