Pääsymaksuton festivaali järjestetään jo kolmatta kertaa. Sen perustivat harmonikkataiteilija Sini Ström ja kitaristi Henrik Holmström, joille Espoon rantaviivaa pitkin kulkeva Rantaraitti on tuttu paikka. Yksi tapahtuman kantavista ajatuksista on tuoda korkealaatuista kulttuuria keskelle tavallista elämää.

– Yleensä ihmiset menevät festivaalille, mutta tämä festivaali tulee ihmisten luokse. Konserttipaikoiksi on valittu Rantaraitin varrelta tunnelmallisia kohteita, joihin voi tulla kauempaakin nauttimaan musiikista ja maisemista, kertoo Holmström.

Eri puolille Rantaraittia ilmestyvät musiikkiesitykset tavoittavat varta vasten ilmaantuneen yleisön lisäksi myös sattumalta paikalle saapuneet kulkijat, joita suositun ulkoilureitin varrella riittää.

– Voit kuulla barokkimusiikkia metsässä, fuusiojazzia kalliolla, nykymusiikkia rannalla tai latinalaisia rytmejä lenkkipolulla. Konsertteihin voi törmätä sattumalta ja osaa ohjelmasta ei paljasteta ennakkoon, sanoo Ström.

Esiintyjissä nähdään ja kuullaan muun muassa jazzbändi Nujakka, Chick Corean musiikkia esittävä trio King Cockroach, We Guitar Duo ja harmonikkaduo Le JarGon.

Yllätyksiä ja kiertäviä konsertteja

Festivaalin ohjelmistossa nähdään aiemmilta vuosilta tuttu Musiikkimaraton. Yhden päivän aikana Rantaraittia pitkin kiertävä konserttikimara tuo musiikkiesityksiä reitillä sijaitseviin kahviloihin. Rantaraitin kahviloista mukana ovat muun muassa Café Mellsten, Café Merenneito sekä festivaalin oma pop up -kahvila, joka järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Ennalta ilmoitettujen konserttien lisäksi festivaalissa nähdään esityksiä, joiden tarkat järjestämisajat ja -paikat jätetään tarkoituksella salaisiksi. Konsertteja esittää kiertävä duo, joiden tavoitteena on yllättää Rantaraitin kulkijat.

Festivaaliviikon torstaina 8. kesäkuuta museoidussa Villa Rulluddissa järjestetään Nykymusiikin ilta. Hyljelahdessa Rantaraitin keskivaiheilla sijaitsevan huvilan pihalla järjestettävä konsertti toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden kanssa.

Rantaraitti soi! huipentuu loppukonserttiin, joka järjestetään Espoonlahden kirkossa sunnuntaina 11. kesäkuuta.

Tarkka konserttiaikataulu löytyy osoitteesta rantaraittisoi.fi.